Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictura zilei „Rodii si vâsc” de Ignat Bednarik

ro

04 Apr, 2016 07:39 4106 Marime text
Ignat Bednarik s-a născut pe 8 martie 1882, la Orșova, localitate aflată pe atunci în Austro-Ungaria. A fost un pictor, desenator și artist decorator român, recunoscut mai ales pentru acuarelele sale.
 
Părinți lui, Adalbert Bednarik și Genoveva Hauschka, erau cehi, aflaţi la a doua lor căsătorie.  A studiat, potrivit Wikipedia, la Școala Națională de Artă din București, între anii 1898- 1900. Şase ani mai târziu, termină Academia de Arte din Paris.
 
Opera lui Ignat Bednarik cuprinde lucrări de pictură, acuarelă, desen și ilustrație de carte. Împreună cu soția sa, Elena Alexandra Barabaș Bednarik, a participat la seratele Cenaclului Idealist. A dat expresie unei problematici filosofice, atât prin compozițiile sale sociale sau simbolice, cât și prin simbolismul portretelor sau al florilor care redau întotdeauna o stare de spirit.
 
Ignat Bednarik a fost, printre altele, membru fondator al Sindicatului Artelor Frumoase din România, adept al curentului Art Nouveau și ilustrator al cărților Reginei Maria a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii