Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 6 ianuarie „Grazia“ lui Mircea Ţuglea ajunge şi la Braşov

ro

04 Jan, 2018 00:00 3240 Marime text
După ce pe 25 noiembrie a fost lansat la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus“ din București, iar pe 9 decembrie le-a fost prezentat cititorilor „de acasă“, de la Constanța, romanul „Grazia“, semnat de regretatul scriitor Mircea Țuglea (14 aprilie 1974 - 19 august 2017), va fi lansat pe 6 ianuarie, la Librăria „Humanitas“ din Brașov. 

Evenimentul editorial din orașul de la poalele Tâmpei, programat de la ora 12.00, este organizat de CenaKLUb Tiuk (95). Despre romanul „Grazia“, apărut la Editura Polirom, în 2017, și ale cărui ultime corecturi au fost realizate de Mircea Țuglea în ultimele sale ore de viață, vor vorbi soția sa, Camelia Adriana Ţuglea, și Cătălin Stanciu. Moderatorul întâlnirii va fi Mihail Vakulovski.

În cadrul lansării de la Constanța a romanului „Grazia“, Camelia Țuglea a anunțat că va încerca să publice și romanul la care soțul său lucra. „O să încerc să-l public așa fragmentar cum este, deci va exista și un «Adevărul»“, a spus aceasta.

Poet, prozator, publicist și critic literar, bursier Herder la Universitatea din Viena, între între anii 1996-1998, Mircea Țuglea și-a găsit sfârșitul în apele Mării Negre, pe 19 august, într-o zi aparent liniștită, când decisese să iasă cu familia la plajă după ultimele corecturi la romanul „Grazia“.

Membru fondator al Cenaclului de Marţi şi redactor-şef al prestigioasei revistei „Tomis“, desfiinţată în 2010 şi reînfiinţată online, a debutat cu „Proezia“, în 1996. În acelaşi an, volumul a fost distins, la Satu Mare, cu premiul revistei „Poesis“. Și-a mai pus semnătura pe „mircea ţuglea“ (2001), „Paul Celan şi avangardismul românesc. Reactualizarea sensului“, teza sa de doctorat (2007), „Lirica lui Paul Celan şi gândirea contemporană“ (2013), „jivina, divina“ (2015), „Literarsură“ (2016).

Mircea Țuglea a fost profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (1998-2006), iar din 2013 a predat la Universitatea din Silistra, Bulgaria, şi la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. În 2016 a beneficiat de o rezidenţă de creaţie FILIT, la Ipoteşti, sursă de inspirație pentru romanul „Grazia“.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:
 
LIVE TEXT. Imagini de la eveniment: Visul lui Mircea Țuglea se împlinește azi - romanul „Grazia“, lansat la Constanța

 „Grazia“ lui Mircea Ţuglea, printre noutăţile lunii septembrie, la editura Polirom

„L-a răpit o mare oarecum calmă, dar necruţătoare“. Rămas-bun, Mircea Ţuglea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii