Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend?! Veniți la teatru!

ro

03 Jun, 2017 00:00 2773 Marime text
Nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend?! Nu este timpul pierdut: sala Teatrului de Stat Constanța (TSC) se va deschide pentru cei care doresc să privească... spectacolul lumii.

Seara de sâmbătă o puteți petrece, începând cu ora 19.00, în compania a două personaje cu povești de viață tulburătoare, „Bătrâna şi hoţul“. Spectacolul, transpunerea scenică a piesei omonime a dramaturgului contemporan Viorel Savin, în viziunea regizorală a lui Lucian Enache, o va aduce pe scena tomitană pe îndrăgita actriță Ileana Ploscaru, decana de vârstă a actorilor din Constanţa - pe 31 ianuarie a împlinit 86 de ani -, cetăţean de onoare al oraşului Constanța. Aceasta va fi secondată, în rolul soțului, de fostul său student Dan Cojocaru, născut tot în ultima zi a lui Gerar.
În roluri episodice vor apărea Alina Manţu şi Alexandru Medveghi. Scenografia spectacolului este realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica, de Adrian Mihai.

Înainte de Avignon...

Duminică, de la ora 19.00, „Șobolanul rege“ va pune stăpânire pe atenția spectatorilor. Va încerca să-i... cucerească așa cum va face mai apoi la Festivalul de Teatru Atelier de la Baia Mare, dar și la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon, unde este așteptat vara aceasta.
„Șobolanul rege“, de Matei Vișniec, în regia lui Radu Dinulescu, prezintă, după cum se arată în descrierea TSC: „o lume urâtă şi nebună, a cărei interfaţă cu publicul este jurnalistul, interpretat de Iulian Enache. Obiectivul său devine, pe parcurs, câştigarea coroanei de rege al audienţei, a primului loc în jurnalele de ştiri“.
Din distribuție mai fac parte: Maria LupuRemus ArchipMarian AdochiţeiMihai Sorin VasilescuAndrei CantaragiuAdrian DumitrescuMirela PanăGeorgiana Mazilescu şi Ana Maria Ştefan. Scenografia este semnată de Sanda Mitache, muzica, de Mihnea Brumariu şi montajele video, de Alexandru Bibere.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și: 

„Trebuie să te gândeşti din tinereţe cum să-ţi trăieşti bătrâneţea“

„Bătrâna şi hoţul“, în premieră la Constanţa. Duelul vârstelor sau viaţa pe scenă la 86 de ani. La mulţi ani, Ileana Ploscaru! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii