Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzica rock de calitate la rockoteca din Constanta

ro

25 Mar, 2003 00:00 2498 Marime text

Concrete live in underground

Rockoteca - scurt istoric * Banii clientilor au ridicat clubul * Anul acesta se organizeaza concerte live * Sponsorii sunt bineveniti

Laurentiu Stanoianu - cunoscut de toti rocker-ii constanteni drept Broskoiu` - tine clubul acesta underground de trei ani, chiar daca, neavand un spatiu propriu, rockoteca s-a tot mutat in acest timp, dar clubul are de mult clientii sai fideli. Daca imediat dupa revolutie, in perioada `90-`97, muzica rock era asociata cu tot ceea ce este negativ: droguri, violenta, vandalism, scandaluri, intr-un cuvant, anarhie, actualul club a reusit sa-si educe clientela, schimband cu mult mentalitatea tinerilor, care acum vin in rockoteca pentru a se distra, nu distruge. Aceasta si datorita selectarii atente inca de la intrare - usa de lemn este prevazuta cu zavor si vizeta, ceea ce aduce cu imaginea unui club occidental. In momentul de fata, rockoteca se tine seara, in locatia restaurantului "Brotacei", si este singurul club care nu marginalizeaza clientela rock si in care se pot asculta toate genurile acestei muzici. La inceput, Laurentiu se ocupa de toate. A fost D.J., barman, om de ordine, paznic... iar muzica se asculta la o combina muzicala de putere mai mare. Treptat, din taxa de intrare a clubului, Laurentiu a cumparat aparatura: amplificatoare de putere, difuzoare s.a. Practic, dupa cum spune "Broskoiul", "clientii, ei singuri au construit acest club". El ne-a explicat succesul lui la publicul rock: "inainte eu eram cel care faceam atmosfera in rockoteca. Stiu ceea ce gandesc inainte sa actioneze, pentru ca eu am fost mai rau ca ei". Acum colaboreaza cu Dorin Teodorescu (D.J.), Mircea Mosu` (zis Vickingu` - tehnician), Emil "Bogumil" (supraveghetor sala) si Vali Zechiu, care ii ajuta cu aparatura.

Anul acesta in rockoteca se canta live

De doua luni, in rockoteca au inceput sa se organizeze concerte live cu trupe tinere, care fiinteaza in underground, deja detinand doua debuturi: trupa de hardcore "Machine Gun Kelly" si formatia de rock alternativ emo "Zero grade sub zero". Tot in rockoteca au concertat si "Web" (trash metal), iar sambata trecuta a fost seara rockului alternativ constantean. Formatia "Aliaj" a revenit pe scena constanteana dupa o perioada in care a cantat mai mult in Bucuresti (la Sala Radio si in Club A), alaturi de recent debutantii "Zero grade sub zero". Cele doua trupe de rock alternativ au fost foarte bine primite de publicul prezent. "Aliaj" au un sound ce imbina fericit caldura rockului clasic ("Beatles", "The Who", "Cream" s.a.) cu noise-ul metalic al rock-ului alternativ, de la punk, pana la U2, brit pop si grunge. "Zero grade sub zero" adopta stilul modern al riff-urilor cu mult distors, ritmuri cu nerv si sound metalic intre "Dream Theatre", "Incubus", "Deftones" si chiar "Metallica". Rockoteca promite sa continue seria concertelor live si doreste sa imbunatateasca si calitatea aparaturii, fapt pentru care cei ai casei sunt dispusi sa colaboreze cu oricine se arata interesat sa sprijine muzica rock din underground-ul constantean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii