Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje emoţionante după Festival „Buzău Iubește Teatrul” Studenţii Facultăţii de arte au primit o nouă recunoaştere naţională. „Cocoșatul de la Notre-Dame“ - Premiul special al juriului (galerie foto)

ro

01 Jun, 2018 13:24 5234 Marime text

Ecourile succesului repurtat de trupa de studenţi a Facultăţii de arte a Universităţii Ovidius la Festivalul „Buzău Iubește Teatrul”, aflat la finalul ediției a XV-a, sunt departe de a se fi stins. Mai ales că anul acesta se împlinesc două decenii de la înfiinţarea acestei facultăţi, iar premiul obţinut încununează un efort... maraton.
 
Juriul de specialitate, format din Coca Bloos, reputată actriță, Erwin Șimșensohn, regizor (câștigător al marelui premiu al ediției precedente) și Lucian Ionescu, actor, a avut de judecat 25 de spectacole, producții ale trupelor din București, Brăila, Craiova, Ploiești și Piatra Neamț și ale studenților de la București, Iași, Craiova și Constanța.
 
La Secțiunea Studenți, juriul a hotărât să ofere cinci premii pentru aprecierea și încurajarea tinerilor creatori, iar Premiul Special al Juriului a revenit echipei spectacolului „Cocoșatul de la Notre-Dame“ de Victor Hugo, regia Daniela Vitcu, decanul Facultăţii de Arte. 
 
„Toţi aţi muncit ca nebunii şi vă respect!“

La finalul marilor emoţii ce au însoţit prezentarea spectacolului în festival, regizoarea Daniela Vitcu posta pe Facebook următorul text:

„Felicitări copii, ați fost minunați!!! Felicitări, Alexandru Neș! Muzica ta a văzut lumina scenei și a avut un mare succes! Mulțumesc că m-ai suportat! Trebuie să recunoști că în viața de zi cu zi,în viața civilă, nu sunt chiar așa de insuportabilă, mă manifest ca un om normal!  :) Mulțumesc dnei Carmen Aldea-vlad pentru text, un text scris cu pasiune și din tot sufletul! Mulțumesc Stela Cocârlea pentru minunata colaborare! Mulțumesc Viorel Ungureanu pentru impresionantul decor realizat în timp record! Mulțumesc Liliana Cornilă-Licor pentru costume, dar mai ales pentru dăruire și susținere! Mulțumesc asistenților mei, Mirabela Moroșanu, Dana Cojan și Ionut Dulgheriu, cărora cred că le-am făcut viața un calvar în timpul repetițiilor! Mulțumesc fetițelor mele, Catincăi pentru pasiune și credință în ceea ce face, iar pe Ștefania o rog să mă ierte pentru absența mea în această perioadă! Sunt convinsă că voi înțelegeți că studenții sunt tot ai mei!!! Pentru soliști, nu am cuvinte, ați fost la înălțime, Alex Florea, Mirela Mihai, Iulian Ene,Ionuț Dulgheriu, Denisa Iova, Cristian Stefan Goaie, Prisacariu Gratian, Denis Beatrice, Catinca Hantiu, Claudiu Alexandru Baluta, Robert Teo! Mulțumesc studenților actori dansatori, Loredana Adascalitei, Edi Vacariu, Petre Edy, Iulian Marinescu, Dani Popa, Cornelia-Andreea Pandele, Denisa Gabriela, Gabriela Dumitracheși Mișa Mișa! În mod special îi mulțumesc Francescăi Coteanu pentru dorința și pasiunea cu care a venit alături de noi! Mulțumesc dnei Marina Coteanu pentru ajutor! Toți ați muncit ca nebunii și pentru asta vă respect!!!!“.

 
„Minunată această echipă în care funcţionăm de mulţi ani“
Iar coregraful Stela Cocârlea s-a alăturat emoţiilor dopo festival:
„Să pregătești un spectacol de musical într-un timp atât de scurt e ca un maraton pe dunele de nisip... dar nu numai pregătit, ci chiar să fie cel mai apreciat spectacol de către juriul de specialitate (Coca Bloos,Erwin Simsensoh, Lucian ionescu) care în unanimitate au spus că nu au mai văzut aşa producție... ca într-un spaţiu atât de mic să poată fi dat cu profesionalism, seriozitate artistică începând cu sonorizarea perfectă şi apoi cu tot actul artistic!!!! De fapt am luat spectacolul şi l-am reinventat într-o formă miniaturizată de o ceşcuţă de cafea a artiștilor... Minunată această echipă în care funcţionăm de mulţi ani de colaboare....minunați studentii profesioniști!!!! DAR Alex Florea cel care a interpretat rolul Quasimodo , a adus lacrimi de emoții... trăiri deosebite... un actor care şi-a șlefuit personajul încât s-a identificat cu el... o Voce despre care s-a spus , s-a scris dar de această dată a fost o voce personaj, un Artist desăvârșit. BRAVO TUTUROR!!!! Şi nu pot încheia fără să nu laud baletul cum îi numim noi pe studenţii actori, DansActorii care ştiu să danseze atât de bine încât nimeni nu realizează că ei nu sunt dansatori!!!!! sunt fericită şi am inima plină de bucurie!!!! chiar va iubesc pe toţi!!! succes la premiera din Constanţa!!!“.
 
„Îmi doresc să veniţi să ne vedeţi la premiera din Constanţa“
Şi pentru că numele lui Alex Florea, protagonistul spectacolului, a fost pe... buzele tuturor, datorită prestaţiei sale impresionante, iată mărturisirea lui sinceră:
„Acum ceva timp, mi-am dorit să fac o facultate de teatru doar pentru că îmi doream să fiu un artist complet. Nu m-am gândit niciodată că o să vreau să devin actor sau că o să vreau să joc. Nu am avut niciodată încrederea că o voi face, dar altcineva a avut încrederea că voi descoperi tainele şi bucuria artei teatrale: mulţumesc, Daniela Vitcu, că nu m-ai lăsat să renunţ!  Mulţumim, Festivalul «Buzău Iubește Teatrul» pentru invitaţie şi juriului pentru premiul acordat. 
Felicitări şi mulţumiri colegilor care la rândul lor au creat acest spectacol, coregrafei noastre Stela Cocârlea , doamnei Carmen Aldea-Vlad pentru libret şi emoţia cu care a scris versurile pe care Alexandru Neș a reuşit să le simtă şi să le transpună apoi în muzică şi Lilianei Cornilă pentru costume. 
Urmează un spectacol la Constanţa pe care îmi doresc să-l vedeţi! Staţi aproape!“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii