Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul de Istorie „Calea ferată engleză Cernavodă - Constanța“. Expoziție foto-documentară

ro

08 Nov, 2017 00:00 4058 Marime text
Pe vremea când era o aventură se mergi dintr-un oraș în altul, „drumul de fier“ era privit ca una dintre marile minuni ale lumii contemporane. Să ajungi la mare cu trenul era o mare realizare. Astăzi, a merge cu trenul este ceva banal. Despre ce a însemnat altădată calea ferată la Constanța veți afla sau vă veți reaminti privind expoziția foto-documentară „Calea ferată engleză Cernavodă - Constanța“.
 
Expoziția va fi vernisată vineri, 10 noiembrie, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în sala „Vasile Canarache“, în cadrul proiectului #BritainInRomania. Cu acest prilej, vor ține discursuri Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, și arhitecții Gh. Grigore Stănculescu și Radu Cornescu.
 
Evenimentul este organizat de muzeul-gazdă, Ambasada Marii Britanii în România, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța și Ordinul Arhitecților din România.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța și MINAC
 
Citește și:
 
Arhitectul Radu Cornescu: „Dobrogea a devenit modernă odată cu lucrările lui Anghel Saligny / În Constanţa s-a construit mult şi prost“
 
#scrieDobrogea În momentul revenirii la România, în Dobrogea exista deja o cale ferată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii