Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria a admis înființarea Asociației Culturale Sfântul Antonie de la Iezer a armânilor din Constanța. Legătura sfântului cu armânii

ro

24 Oct, 2016 02:25 3198 Marime text
 
Pe rolul Judecătoriei Constanța-Secția Civilă a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 27876/212/2016, pe data de 12 octombrie 2016, având ca obiect acordare personalitate juridică.
 
Petent în cauză este Asociația Culturală Sfântul Antonie de la Iezer a armânilor din Constanța.

Nouă zile mai târziu, pe data de 21 octombrie, Completul CAF5 din cadrul Judecătoriei a admis cererea și a dat soluția pe scurt pe care a făcut-o publică pe portalul instituției.
 
Soluția pe scurt (integral):

”Admite cererea formulată de petenta Asociația Culturală Sfântul Antonie de la Iezer a armânilor din Constanța. Dispune înscrierea Asociației Culturale Sfântul Antonie de la Iezer a armânilor din Constanța în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanţa.
Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 21.10.2016. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 21.10.2016”
.

 
Despre Sfântul Antonie și legătura lui cu aromânii

Sfântul Antonie a trăit în timpul domniei voievodului Matei Basarab și a domnitorului Constantin Brâncoveanu, potrivit crestinortodox.ro.

S-a spus despre el ca ar fi un aromân, originar din orașul Ianina, din Grecia.

Cuviosul Antonie a stat în sihăstrie 28 ani și a trăit în total 92 ani. Mutarea sa la Domnul a fost în 23 noiembrie 1719.

Ținând seama de viața si nevoințele sale, Sfântul Sinod al Bisericii noastre, în ședinta din 20 iunie 1992, a hotărât ca el sa fie așezat în rândul sfinților.

Sfintele Moaște ale Cuviosului Antonie au fost așezate în Biserica Schitului Iezer.

O părticică din Sfintele sale Moaște se află și la Schitul Darvari din București.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii