Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incertitudini privind concertul lui Clayderman

ro

06 Sep, 2007 00:00 2070 Marime text
1189017434.jpg

Organizatorul, George Ivascu, sustine ca pianistul isi va onora invitatia, o garantie fiind faptul ca artistul si-a primit jumatate din comision * Pe de alta parte, directorul CCS, Gheorghe Ungureanu, spune ca, daca pana luni concertul nu este confirmat, ii va indemna pe oameni sa se adreseze Protectiei Consumatorului

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Constanta, Gheorghe Ungureanu, anunta, in primavara, ca institutia pe care o conduce va fi gazda concertului anului: Richard Clayderman, la Constanta. Din 7 iulie, de cand a fost programat primul concert, pana in prezent, oamenii au fost amagiti incontinuu de catre organizatori. Se pare ca de vina este impresarul George Ivascu, care a amanat de trei ori concertul celebrului pianist. Desi fusese reprogramat pentru 3 august, recitalul a fost din nou amanat, pentru 3 septembrie. Impresarul justifica aceasta actiune prin faptul ca nu s-au vandut suficient de multe bilete, doar 80 - 90 de locuri fiind ocupate. Pe de alta parte, Gheorghe Ungureanu, directorul CCS, sustine ca au fost vandute aproximativ 400 de bilete, in conditiile in care sala are cu 300 de locuri mai mult. "Vina" o poarta concertul pe care Julio Iglesias il avea programat la Constanta, pe 28 iulie. "Este greu pentru o familie sa poata veni la doua concerte de mare amploare, la intervale atat de scurte de timp", a spus George Ivascu. Impresarul gaseste nepotrivit orasul de la malul pentru un asemenea eveniment: "Imi pare rau ca m-am bagat sa fac acest concert la Constanta. Aici este o lume nepotrivita". Insa, se pare ca si preturile mari ii tin departe pe melomani. Acestea variaza intre 100 si 25 de euro. In conditiile in care evenimentul a fost amanat a treia oara, si nu s-a mai tinut nici pe 3 septembrie, Ivascu ii asigura pe constanteni ca pianistul, care a fost preocupat sa-si onoreze alte obligatii contractuale, va veni, negresit la Constanta. Evenimentul ar avea loc pana la sfarsitul lunii. Un argument demn de luat in seama, este faptul ca impresarul a platit deja artistului jumatate din comision, care se pare, ca se ridica la aproximativ 7000 de euro.

"Ultimatumul" lui Ungureanu

Directorul CCS, Gheorghe Ungureanu a declarat ca impresarul ar trebui restituie banii oamenilor, daca pana pe 10 septembrie, impresarul nu da o data concreta despre concert. Ungureanu a mai precizat ca, in prezent, Ivascu nu a incheiat un contract cu CCS. In cazul in care show-ul nu se va programa pana pe luni, directorul ii sfatuieste pe cei care au cumparat deja bilete, sa se adreseze Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului pentru a-si cere drepturile. El este convins ca, daca pana pe data stabilita nu se anunta evenimentul, nu mai exista nicio sansa sa se organizeze concertul in luna septembrie. Richard Clayderman a mai concertat, in acest an, de cinci ori in tara. Pianistul de origine franceza a devenit celebru in 1976 cu piesa "Ballade pour Adeline" care s-a vandut in peste 22 de milioane, in 38 de tari.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii