Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În staţiunea Mamaia Cel mai aşteptat târg de carte al verii, Gaudeamus Litoral, se deschide sâmbătă

ro

12 Aug, 2017 00:00 4130 Marime text
Cel mai aşteptat târg de carte al verii, Gaudeamus Litoral, se deschide oficial sâmbătă, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia.
 
Timp de cinci zile, de sâmbătă, 12 august, până miercuri, în cea de-a 16-a zi a lui Gustar, între orele 15.00 şi 23.00, o... mare de cărţi îi va îmbia pe turiştii şi pe constănţenii iubitori de carte. Deschiderea oficială a manifestării estivale va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17.00.
 
Deşi evenimentul de la Marea Neagră a ajuns anul acesta la ediţia a IX-a, Gaudeamus, cel mai longeviv şi mai îndrăgit târg de carte din România de peste douăzeci de ani, bifează la Mamaia 100 de ediţii, pe care organizatorii şi-au propus să le sărbătorească aşa cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival. 

Orchestra Radio va concerta în Piaţeta Perla  

„Nu avem tort cu 100 de lumânări (cel puţin deocamdată!), ci o mulţime de surprize şi cadouri... pentru invitaţi: zeci de evenimente editoriale şi muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile Radio România şi online şi o ofertă de carte atractivă şi generoasă (...) Printr-o fericită coincidenţă, în această vară se împlinesc şi 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanţa, postul de radio emblemă pentru litoralul românesc timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcată printr-o serie de concerte susţinute în premieră la Gaudeamus Litoral de orchestrele Radio România, pe scena amenajată în Piaţeta Perla. Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale şi un mix cultural (carte şi muzică) atractiv şi accesibil, prezentat la cele mai înalte standarde“, spun organizatorii.
 
În premieră în acest an, Târgul Gaudeamus Litoral este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, motiv pentru care preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi primarul Decebal Făgădău.

Expoziţie aniversară cu 100 de fotografii 

Pentru a marca aşa cum se cuvine cele 100 de ediţii Gaudeamus, se va vernisa şi o expoziţie aniversară. Aceasta va cuprinde 100 de fotografii de la cele 99 de ediţii care au avut loc în întreaga ţară de-a lungul timpului!
 
Va fi, conform organizatorilor, „un memento fotografic care reuneşte momente emoţionante sau amuzante, portrete de scriitori îndrăgiţi, «simpli» pasionaţi de carte“.

Poliţia Gaudeamus, Miss Lectura şi un zbor deasupra litoralului 

Mai mult, cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă“ şi Poliţia Gaudeamus. Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de vot ale publicului, sau concursul Miss Lectura, dedicat celor mai frumoase vizitatoare. Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta în suma de 500 de lei, oferită de Asociaţia Lions Balkanica, şi într-un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia, oferit de Regional Air Services.
 
Târgul Gaudeamus Litoral este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Evenimentul de la Mamaia este parte componentă a Caravanei Gaudeamus, fiind organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa.
 
Sursă foto: Târgul Gaudeamus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii