Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haideţi la teatru! Ce spectacole v-a pregătit Teatrul de Stat Constanţa

ro

16 Mar, 2017 00:00 3877 Marime text
Weekendul bate la uşă, iar Teatrul de Stat Constanţa vă propune spre vizionare trei spectacole 100% româneşti. 
 
Vineri, de la ora 19.00, sunteţi invitaţi să urmăriţi un spectacol de teatru documentar: „Jurnal de România. Constanţa“, regizat de Carmen Lidia Vidu şi bazat pe experienţele personale a şase actriţe de la Marea Neagră: Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Alina Manţu, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeţ şi Lana Moscaliuc.
În seara de sâmbătă vă veţi întâlni cu „Bătrâna şi hoţul“, adică Ileana Ploscaru (care nu-şi trădează cei 86 de ani) şi Dan Cojocaru, secondaţi în roluri episodice de Alina Manţu şi Alexandru Medveghi.
 
Spectacolul „Bătrâna şi hoţul“ are la bază textul autorului băcăuan Viorel Savin, pe care publicul îl va întâlni personal duminică, de la ora 17.00, cu prilejul lansării romanului care îi poartă semnătura: «Cinesunta - fata cu trecutul amputat»“, apărut în 2016 la editura ieşeană „Junimea“.
 
După aceea, de la ora 19.00, publicul va asista la premiera spectacolului-lectură „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis“, de Viorel Savin, în regia lui Liviu Manolache, cu Iulian EnacheLaura CrăciunMarian Adochiţei, Alina Manţu, Dan Cojocaru, Adrian DumitrescuRemus ArchipAndu AxenteIonuţ AlexandruAndrei CantaragiuCosmin MihaleRoman Florentin şi Alexandru Iacov, în distribuţie.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

„Bucuria de a fi îndurerat la Tomis“, a şasea premieră a stagiunii la Teatrul de Stat Constanţa

„Jurnal de România. Constanţa“Spovedanie cu public (galerie foto) 

Duelul vârstelor sau viaţa pe scenă la 86 de ani. La mulţi ani, Ileana Ploscaru! (galerie foto)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii