Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google o omagiază pe cea care a creat brânza camembert. Ce este brânza camembert

ro

28 Apr, 2017 02:43 4431 Marime text
Marie Harel. Astăzi, Google și-a schimbat coperta de deschidere cu un nou Doodle, ca un omagiu adus pentru Marie Harel, la aniversarea zilei sale de naștere: 28 aprilie 1761.

Marie Harel este considerată creatoarea de brânză camembert.

Conform tradiției, brânza camembert ar fi fost creată de țăranca Marie Harel, sub îndrumarea unui preot „refractar” (fidel papei de la Roma în timpul Revoluției franceze) venit din Meaux, unde se produce brânza Brie.
Marie Harel. Camembert-ul este o brânză franceză cu pastă moale și crustă de mucegai, având formă rotundă, de culoare albă, preparată din lapte de vacă.

Camembertul este considerat un simbol al patrimoniului gastronomic și un stereotip național al Franței, precum și baghetă de pâine.

Originar din satul francez Camembert din Normandia, a apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea.
Producția s-a dezvoltat puternic cu inaugurarea linii de cale ferată între Paris și orașul normand Caen, care a permis producătorilor să vândă brânzeturi camembert în capitala franceză.

În anul 1890, inginerul Jules Charrel a inventat o cutie de lemn pentru a proteja brânza camembert în timpul transportului, ceea ce a avut ca rezultat o nouă creștere substanțială a vânzărilor.

În anul 1894 se vindeau 2.330 tone de camembert la piața centrală din Paris, Les Halles.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii