Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelil Eserghep, numit vicepreşedinte la prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor

ro

01 Sep, 2015 00:00 1946 Marime text
Comunitatea turco-tătară mondială a marcat, duminică, la Constanţa, prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. Evenimentul a fost găzduit de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Totul s-a petrecut după cele două zile ale Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, desfăşurat la Constanţa vineri şi sâmbătă.
 
La întâlnire au fost prezenţi 18 dintre cei 24 de membri aleşi în cadrul Congresului Mondial al Tătarilor, eveniment care a avut loc la Ankara în perioada 1 - 2 august. În cadrul acestei prime întâlniri a noilor membri ai Consiliului de Coordonare, a fost desemnată conducerea - vicepreşedinţii, secretarul general, trezorierul şi adjuncţii lor. UDTTMR şi-a adjudecat şi de această dată trei funcţii, pentru toţi cei trei reprezentanţi care sunt membri în Consiliul de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. Congresul este important pentru toţi etnicii tătari din lume, nu doar pentru cei din România.
 
Preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, ocupă un loc de vicepreşedinte, alături de Mukremin Șahin, Lenur Islamov şi Ümit Șilit. Prim-vicepreşedintele UDTTMR, Samir Menan, a fost numit secretar general adjunct, alături de Adas Jakubauskas şi Ervin İbrahimov, în timp ce Metin Omer va ocupa funcţia de trezorier adjunct. În cadrul aceleiaşi întâlniri, Namık Kemal Bayar a fost numit secretar general, iar Adnan Evren Olcay - trezorier.
 
La şedinţa Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor au participat şi muftiul Iusuf Muurat, subprefectul Ersun Anefi, dar şi deputatul UDTTMR, Varol Amet. O prezenţă deosebit de importantă a fost cea a Andreei Mocanu, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Nu au lipsit nici oaspeţi din mediul politic din Turcia, deputatul MHP Demirel Ruhsar, luând, de asemenea, parte la întâlnire.
 
Următoarea întrunire a consiliului va avea loc la Kiev, în Ucraina, peste alte două luni, urmând ca cea de-a treia şedinţă să se desfăşoare la Vilnius, în Lituania. Pentru o cât mai bună organizare, membrii consiliului au convenit ca, în primul dintre cei patru ani ai actualului mandat, şedinţele să fie organizate o dată la două luni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii