Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de proiect Expoziție și premii pentru elevii preocupați de istoria Dobrogei

ro

13 Nov, 2017 00:00 2034 Marime text
Proiectul „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“, care a constat în lansarea unui amplu volum colectiv și a unei conferințe internaționale, se va încheia pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogea. 

Cu acest prilej, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) se va desfășura marți, 14 noiembrie, de la ora 10.00, conferința de închidere a proiectului, realizat de instituția-gazdă în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța, Asociația „Dobrogea - Istorie și civilizație“ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu fonduri nerambursabile acordate de Administrația Fondului Cultural Național.
În cadrul evenimentului va fi vernisată o expoziție foto-documentară ce poartă numele proiectului și va avea loc premierea elevilor selectați în cadrul concursului școlar „Eroi și fapte memorabile din localitatea mea în timpul Primului Război Mondial“, organizat de MINAC și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Imaginea proiectului este o reproducere a plăcii memorială, expusă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța, realizată în 1936 de sculptorul Ion Jalea, în memoria elevilor, absolvenţilor şi profesorilor instituției de învățământ căzuţi în prima conflagrație mondială.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Imagini de la eveniment. „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“ - simpozionul și volumul de care Constanța avea nevoie

La Biblioteca Județeană Constanța. Vineri începe Simpozionul Internațional „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“

Academicienii Dan Berindei și Alexandru Zub semnează în volumul „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii