Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Mamaia Copiilor“ O ediție reușită, promotoare de noi talente. Gala de premieră 2018 (galerie foto)

ro

14 Jul, 2018 00:00 3416 Marime text
La 18 ani de la prima ediție, Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor continuă să promoveze fără întrerupere tinere talente, fiind, totodată, o rampă de lansare pentru artiști în devenire, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, confirmând încă o dată faptul că este cea mai mare manifestare de acest gen din România.
 
Continuatorul - cu o perseverență impresionantă - al acestui festival, Liviu Manolache, mulțumit că a reușit să readucă evenimentul în locul în care s-a consacrat, stațiunea Mamaia, declara: „Fac un apel către autoritățile din Constanța să reia Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia pentru a asigura acestor copii continuitatea în dezvoltarea lor artistică. Festivalul Mamaia poate deveni pentru România ceea ce este Festivalul Sanremo pentru Italia. Este momentul ca orașul Constanța să își găsească drumul spre cultura reală. Când ai o viziune unitară oferită de către specialiști, ai posibilitatea de a oferi și proiecte de calitate”.

Premii de 40.000 de lei la cele trei secțiuni 

Din cei peste 500 de copii înregistrați în concurs la secțiile de Interpretare, Creație și Show, în urma preselecțiilor, 120 au participat în finala celei de-a 18-a ediții, care, sâmbătă seară, își va cunoaște câștigătorii.
 
La secțiunea Creație s-au înscris în concurs 42 de lucrări, din care juriul a selectat 26 de piese pentru finală. Copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, au concurat în această săptămână pe spectaculoasa scenă de la Cazinoul din Mamaia, la secțiunile Interpretare și Show, care au avut loc joi seară.
 
Cu inocența și entuziasmul lor, copiii au cucerit publicul din fața scenei, dar și telespectatorii, care au putut urmări în fiecare seară, în direct, pe TVR 2 și TVR Internațional, întregul show și, în reluare, pe TVR HD.
 
Secțiunea de Creație a avut loc aseară, pe aceeași scenă, unde au fost interpretate în primă audiție cele 26 de piese înscrise în concurs. Premiul pentru această secțiune este în valoare de 3.000 de lei, oferit de UCMR-ADA. De altfel, premiile acordate în cadrul festivalului sunt în valoare de 37.000 de lei.
 
Câștigătorii Festivalului Mamaia Copiilor 2018 vor fi anunțați în cadrul Galei de Premiere ce va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00.
 
Pentru mai multe detalii despre Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor 2018 puteți vizita pagina de web http://mamaiacopiilor.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/mamaiacopiilor.mamaia.

Reprezentanți de cinste ai muzicii românești 

Juriul de anul acesta a fost format din nume sonore ale muzicii românești - Adrian Iorgulescu, Horia Moculescu, Mircea Drăgan, Geroge Natsis, Viorel Gavrilă, Nico, Corina Chiriac și reprezentanții TVR - Dan Manoliu și Bogdan Dragomir - și ai Radio Romania, și ei vor decide câștigătorii Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor 2018.
 
Adrian Iorgulescu: „România nu a dus niciodată lipsă de talent, ci de promovarea acestor talente. Mamaia Copiilor asta își propune, să scoată la lumină tinere talente. Un exemplu foarte bun este Teodora Gaitanovici care, în decurs de câțiva ani, a ajuns de la un copil timid, dar foarte talentat, la o tânără artistă pe drumul consacrării. A participat la Mamaia Copiilor, MusicAda, Eurovision, iar anul acesta este iar în concurs la acest festival. Observăm cu toții inițiative diverse, ceea ce este foarte bine, dar cel mai greu este să susții un brand. Este meritul lui Liviu Manolache pentru longevitatea acestui festival”.
 
Viorel Gavrilă: „Mă bucur să constat că anul acesta sunt copii foarte talentați, preselecțiile au fost foarte dure, iar ei vor reprezenta cu adevărat și cu cinste muzica românească în viitor”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii