Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival internaţional şi cea de-a 65-a aniversare Bani alocaţi Teatrului de Stat Constanţa pentru două manifestări culturale (document)

ro

09 May, 2016 00:00 3154 Marime text


Unul dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa se referă la aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Teatrului de Stat Constanţa.
 
Consilierii judeţeni vor aproba suma de 345.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea Festivalului Internaţional „Miturile Cetăţii“ - prima ediţie, prin rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016. De asemenea, va mai fi alocată suma de 20.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea celei de-a 65-a aniversări a Teatrului de Stat Constanţa, în septembrie 2016, prin rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.
 
Festivalul Internaţional „Miturile cetăţii“ are ca scop principal organizarea unei stagiuni inedite prin prezenţa unor producţii teatrale deosebite, cu stiluri diferite, spectacole vizuale ce sunt produse după texte aparţinând autorilor din antichitate sau texte ale autorilor contemporani având ca inspiraţie mitologia. Majoritatea spectacolelor se vor juca în aer liber, de preferinţă în situri arheologice, Constanţa fiind favorizată de geografia locului, de prezenţa nenumăratelor ruine antice, care reprezintă excelente locuri pentru desfăşurarea evenimentelor teatrale, oferind un decor de excepţie.
 
Bugetul estimat al festivalului este în valoare de 345.000 de lei şi cuprinde cheltuieli legate de onorarii pentru personalul artistic şi tehnic, trupele de teatru invitate, cazare, masă, publicitate, amenajări spaţii, partea tehnico-scenică şi pază.
 
Spectacolele selecţionate pentru Festivalul Internaţional „Miturile cetăţii“ sunt: Teatrul „George Stanca“ Sibiu, cu piesele „De ce Hecuba“, de Matei Vişniec, şi „Electra“, după Sofocle şi Euripide, compania „Inedit“, din Franţa, cu piesa „Antigona“, după Euripide, compania „Zorozora“, din Franţa, cu piesa „Homocordus, o istorie a muzicii“, Teatrul „Vascello” din Roma, în cooperare cu Teatrul de Stat Constanţa, cu piesa „Dionysos“, după „Bacantele“, de Euripide, dar va susţine un spectacol şi un teatru din Atena, Grecia. De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizat un colocviu în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, secţia Română.

Manifestare dedicată celei de-a 65-a aniversări

Cea de-a doua manifestare cultural-artistică pentru care Teatrul de Stat Constanţa solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 şi suplimentarea acestuia cu suma de 20.000 de lei este sărbătorirea celei de-a 65-a aniversări a Teatrului de Stat Constanţa. Instituţia de cultură îşi propune să marcheze acest moment prin invitarea artiştilor de marcă ce au debutat sau care s-au dăruit ani mulţi scenei constănţene.
 
În cadrul festivităţii, pentru a prilejui o întâlnire între generaţii vor avea loc numeroase momente artistice, susţinute de studenţii Universităţii „Ovidius” - Facultatea de Arte şi de elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”. Bugetul estimat al programului de aniversare a teatrului este în valoare de 20.000 de lei, cuprinzând cheltuieli de transport, cazare, diplome, albume şi medalii aniversare.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza proiectul de hotărâre la care facem referire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii