Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival International de Folclor la Eforie (galerie foto)

ro

11 Jun, 2009 02:07 2390 Marime text
eforie.jpgAsociaţia pentru Cultură Învăţământ şi Turism Constanţa, în parteneriat cu primăriile Eforie, Mangalia şi Albeşti, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizează, în perioada 17 - 21 iunie 2009, a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Dobroge, mândră grădină". 

Pe scena situată pe faleza Cazinoului din Eforie vor evolua solişti reprezentând toate zonele etnofolclorice din România. Potrivit declaraţiilor preşedintelui ACIT Constanţa, Ovidiu Roşca, la această ediţie vor participa 1.200 de copii şi tineri, dansatori, ansambluri folclorice, solişti laureaţi şi consacraţi, membri ai comisiilor de jurizare şi invitaţi speciali. Organizat pentru a treia oară în colaborare cu administraţia publică din Eforie, festivalul va reuni nouă ansambluri folclorice de cântece şi dansuri populare din Europa şi Balcani şi 24 de ansambluri din România. Zilnic, începând cu ora 17.30, pe scena Festivalului „Dobroge, mândră grădină" vor avea loc concursuri de interpretare - solişti vocali cu şi fără dizabilităţi, şi de coregrafie.

La secţiunea interpretare, solişti vocali şi instrumentişti fără dizabilităţi, vor fi peste 90 de concurenţi, iar la secţiunea solişti vocali şi instrumentişti cu dizabilităţi - 40 de concurenţi. Gala laureaţilor va avea loc pe 20 iunie, cu începere de la ora 18.00, şi va fi urmată de un spectacol maraton.

„Festivalul găzduit de oraşul nostru în perioada 17 -21 iunie a devenit o tradiţie pentru locuitorii şi turiştii din Eforie. Anual, manifestarea care promovează tradiţiile şi cultura românească strânge un public numeros din rândul celor care au ales să-şi petreacă vacanţa aici în această perioadă", susţine primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii