Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie dedicata sarbatorii Pastelui, la Muzeul de Arta Populara

ro

23 Mar, 2010 03:16 2162 Marime text
muzeu_arta_populara.jpgCa în fiecare an, la Muzeul de Artă Populară din Constanţa Sărbătoarea Învierii Domnului este marcată prin expoziţii tradiţionale. Astfel, pentru acest an, instituţia muzeală a pregătit expoziţia temporară „Sărbătoarea Paştelui la români". Cei interesaţi de tradiţiile şi obiceiurile acestei sărbători vor putea să vadă în cadrul expoziţiei, până pe 26 aprilie, icoane ţărăneşti pictate pe sticlă şi lemn, care au ca tematică „Răstignirea", „Plângerea" şi „Învierea lui Iisus". Acestea provin din renumite centre de iconari din secolul al XVIII-lea şi al XIX-lea, din Transilvania şi Moldova.

În expoziţie mai sunt prezentate ouă din colecţia muzeului, decorate cu ceară de albine sau încondeiate cu „chişiţa", respectând prin tehnică, cromatică şi decor, tradiţiile vechiului meşteşug în care au excelat mai ales satele din Bucovina şi din Moldova. În expunere se regăsesc şi ouă încondeiate din satele dobrogene.

Cei care vor vizita această expoziţie vor avea posibilitatea de a trece şi pe la standul cu vânzare al muzeului, de unde pot achiziţiona ouă încondeiate şi icoane ţărăneşti. Adulţii care vor să viziteze expoziţia vor plăti pentru un bilet suma de 5 lei, iar pentru copii vor da 2,5 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii