Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţia „Constanţa - Clădiri de Patrimoniu semnate de arh. Victor Ştephănescu“, vernisată la Muzeul de Artă

ro

10 Sep, 2014 00:00 2505 Marime text
Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea organizează astăzi, de la ora 15.00, la Muzeul de Artă Constanţa, expoziţia „Constanţa - Clădiri de Patrimoniu semnate de arh. Victor Ştephănescu“.

Victor Ştephănescu (1876 - 1950) este unul dintre arhitecţii români care au marcat prima jumătate a secolului XX. Numele său este legat de lucrări din Bucureşti, dar şi din ţară: Muzeul Naţional de Geologie, aripa nouă a Gării de Nord, Biblioteca Metropolitană. În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, numele lui Ştephănescu este legat de Moscheea Regală, construită la iniţiativa Regelui Carol I, ale cărei planuri au fost realizate de arhitectul şcolit în Franţa, de Casa Pariano (actualul Muzeu „Ion Jalea“), de Cazinoul din Mamaia, de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (fostul Palat Comunal), de Casa Cănănău (fostul sediu al Consulatului Chinez la Constanţa), precum şi de sistematizarea Pieţei Ovidiu.

Potrivit declaraţiilor arhitectului Alexandru Bălan, preşedintele OAR Dobrogea, expoziţia cuprinde 40 de panouri cu fotografii şi planuri semnate de Victor Ştephănescu.

Evenimentul este finanţat din timbrul de arhitectură.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii