Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din istoria rock-ului. Celelalte cuvinte - 35 de ani. Mai știți Neam blestemat sau Lupii?

ro

13 Dec, 2016 06:42 2897 Marime text
Celelalte Cuvinte este o formație românească de muzică rock din Oradea, înființată în ziua de 13 decembrie 1981, la Timișoara, după ce o parte dintre ei cântaseră împreună în Trupa SONIC, pe vremea liceului la Oradea.

Celelalte Cuvinte este considerată, potrivit wikipedia, o trupă de heavy metal, dar de-a lungul vremii au fost abordate și genuri precum doom metal în albumul Armaghedon - un element inedit chiar și în ziua de azi în lumea muzicală românească, influențe ale sale fiind prezente și în albumul Destin al trupei Cargo - sau, ulterior, rock alternativ - în albumul Ispita.

Cel mai recent album de creație al trupei, Stem, a fost lansat în 2008, formația oferind fanilor posibilitatea de a asculta două piese de pe el („Stem” și „Zmeie”, primul single de pe noul album) pe pagina Myspace proprie, cu două săptămâni înainte de lansarea albumului.

Celelalte Cuvinte a fost prima formație din România care a făcut acest lucru.
Celelalte Cuvinte este prima trupă din România care, după plecarea formației Phoenix din țară, a atras într-adevăr atenția publicului cunoscător de muzica elaborată.

Prin albumul Armaghedon, formația ocupă un loc important și în underground-ul rockului românesc.
În 2011 formația a susținut un turneu aniversar, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate. Celelalte Cuvinte au cântat la București pe 8 decembrie 2011, în fața a peste 4.000 de spectatori veniți la Sala Palatului pentru un concert-eveniment de trei ore.
 
Sursa foto: captura Youtube
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii