Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dianaslav.ro Se întâmplă în Constanţa - 8 aprilie

ro

03 Apr, 2017 23:48 6384 Marime text
Sambata 8 aprilie va fi o zi foarte plina pentru mine si foarte interesanta pentru multi. Vom avea un eveniment as putea zice unic in (pentru) Constanta.

Sa va detaliez:

Prima parte a zilei – Vanatoare Arhitecturala

Ce este important de retinut:
  • inscrierea la vanatoare se face pe linkul de mai jos (cu verde scrie “formular”)
  • turul din ziua respectiva se face doar cu cei veniti din Bucuresti

Detalii pe Evenimentul Facebook si mai jos:
“Sâmbătă, 8 aprilie, ieșim cu Vânătoarea de comori arhitecturale afară din București și mergem să ne uităm după detalii arhitecturale la malul mării, în Constanța.
Și dacă tot ajungem acolo, o să ne bucurăm de o zi plină de experiențe turistico – culturale.

Din program:
– facem un tur ghidat al peninsulei istorice cu Diana de la Constanta Free Walking Tour / Constanta La Pas
– vizităm Mozaicul roman
– participăm la Vânătoarea de comori arhitecturale – adică ne plimbăm pe străzi cu harta în mână, ne uităăăăăm cu mare atenție la clădiri și căutam să găsim cât mai multe indicii
– vizităm parterului Cazinoului și ne bucurăm de detaliile Art Nouveau dar și de un concert organizat împreuna cu prietenii de la UCIMR

Cât costă experiența? 240 de lei/ persoană

Asta înseamnă că ai asigurat transport din București (și retur), masa de pranz, intrări obiective, ghidaje (ce ar fi vizitarea unui loc fără să-i afli și poveștile?) și materiale de treasure hunt.
Pentru constănțeni, avem varianta de participare de 55 lei, care include doar activitățile de după-amiaza, anume Vânătoarea arhitecturală și intrarea la concert.

Primul pas spre înscriere este completarea formularului de aici
Înscrierile sunt deschise până joi, 6 aprilie, ora 24.00

Vânătoarea arhitecturală e un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii.
Este un treasure hunt urban arhitectural în cadrul căruia trebuie să te uiti după ferestre, uși, garduri, vile neoromanești, blocuri Art Deco și alte elemente de arhitectură.

Cunoșțintele de arhitectura nu sunt necesare (te ajutam noi cu un *kit de vânătoare*), dar e bine să ai:
– o echipă formată din 1- 2-3 prieteni (în total să nu fiți mai mult de 5)
– un aparat foto
– niște spirit de observație
– niște spirit de aventură
– încălțări comode”.

A doua parte a zilei – concert de jazz in Cazino

In timp ce voi va veti distra la vanatoare, eu voi filma alaturi de UCIMR (Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania) emisiune care se va regasi in seria lor de emisiuni Arts District is Here!. Ne mai gandim daca facem si un Round Table.
Iar pe seara, dupa incheierea vanatorii, ne adunam la parterul Cazinoului, care va fi deschis special pentru acest eveniment.

Ce este important:

inscrierea la acest eveniment, desi liber ca participare, este conditionata de capacitatea din interiorul Cazinoului. Accesul va fi numai la parter, acolo unde s-au mai facut si alte evenimente in ultima perioada. Astfel incat, intrarea va fi permisa numai pe baza de inscriere la UCIMR (e-mail: office@ucimr.ro)

Cateva detalii despre proiectul UCIMR:

“Proiectul Arts District is Here! – lansat în 2016, își propune să aducă în atenția publicului, prin intermediul muzicii, comori uitate sau mai puțin cunoscute, aparținând patrimoniului cultural și natural al României.

Conceput ca o serie de concerte-emisiune, transmise live pe site-ul colaboratorului EnjoyTV.ro și disponibile ulterior pe site-ul organizatorului, UCIMR, dar și pe populara platformă YouTube, proiectul este o formă de manifest prin cultură (muzică), menită să atragă atenția opiniei publice asupra importanței valorificării și conservării patrimoniului cultural și natural al României.

Arts District – sezonul al II-lea este un manifest împotriva ignoranței. Și cu acest al doilea sezon, alături de parteneri, finanțator și artiști, ne propunem să aducem în atenția publicului, prin intermediul muzicii, comori uitate sau mai puțin cunoscute, aparținând patrimoniului cultural și natural al României. Locațiile nu sunt întâmplător alese, tocmai din dorința de a capta cât mai mult atenția publicului.

Constând într-o serie de concerte-emisiuni, transmise prin live streaming pe enjoytv.ro , organizate în locuri speciale, vom decoperi poveștile adevărate din spatele fiecărui popas al călătoriei noastre, fie că prezentăm spații cu importanță culturală, care se dărâmă sub povara nepăsării sau, dimpotrivă, locuri care au renăscut, grație unor inițiative publice sau private, și care merită să fie cunoscute prin toate mijloacele moderne de comunicare.

Formația de jazz New Landscapes formată din 3 artiști (Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian si Ciprian Parghel – bas), va interpreta câteva piese, dintre care una compusă special pentru acest eveniment.“


Autor Diana Slav 


Sursa text: dianaslav.ro
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii