Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la o compunere de trei pagini, la debutul în literatură Cristian Ciornei şi-a lansat cartea la Medgidia

ro

27 Mar, 2016 17:47 4677 Marime text
 
La final de săptămână, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, în colaborare cu Primăria Medgidia, a organizat un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții „Profeția Ordinului”, imaginată de Cristian Ciornei. 
 
Vineri, într-o atmosferă plăcută şi relaxantă, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, au asistat la prezentarea cărţii oameni dragi autorului, familia şi prietenii acestuia, profesori şi elevi ai liceului, precum şi persoane din viaţa politică a oraşului.
 
Debutul lui Cristian Ciornei, un joc reuşit „al încercărilor”  
 
„Profeţia Ordinului” marchează debutul lui Cristian Ciornei în literatură. „Nu mai am alte cărţi scrise, «Profeţia Ordinului» fiind, într-adevăr, volumul de debut, dar nu intenţionez să fie volumul la care mă voi opri”, ne-a spus Cristian.
 
Lansarea cărţii a fost încărcată de emoţie, mai ales pentru tânărul autor, care ne-a mărturisit că „odată ce am conştientizat aerul de discuţie pe care îl avea evenimentul, a devenit mult mai uşor pentru mine să vorbesc cu cei prezenţi, întrucât emoţiile începeau să dispară”.


 
Cartea „Profeţia Ordinului”, în cuvintele autorului, tratează o ciocnire dintre două lumi, prin intermediul căreia a reuşit să-i surprindă pe cei dragi.

Cartea tratează o ciocnire dintre două lumi, ciocnire violentă şi care aruncă o mulţime de persoane în mijlocul unor evenimente şi circumstanţe pe care şi le-ar fi imaginat ca fiind imposibile. Acţiunea se învârte în jurul a trei personaje care, prin informaţiile pe care le au şi prin alegerile pe care le fac, transformă acele circumstanţe, amplificându-le caracterul neobişnuit”, afirmă Cristian Ciornei. „Cartea a fost, din multe puncte de vedere un joc al încercărilor”, continuă autorului. „Nu a pornit ca un proiect pe care intenţionam să îl public, iar în anumite situaţii nu eram sigur măcar dacă îl voi termina sau nu. A fost un volum de debut cu care am surprins nu numai persoanele care mă cunosc, ci şi pe mine, deoarece nu mi-aş fi imaginat, acum un an sau doi, că dintr-o compunere de trei pagini se va naşte un roman”, ne-a mărturisit Cristian Ciornei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii