Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul Cristian Todie a expus la Paris o carte ce iese din tipare

ro

30 Mar, 2016 20:38 2696 Marime text
 
La Salonul de Carte din Paris, sub egida Institutului Cultural Român, constănţeanul Cristian Todie, un artist în vârstă de 62 de ani, a expus o carte - obiect revoluționară, denumită Todiebook. Un portofoliu formidabil, pentru acest creator ce iese din tipare.
 
Cunoscut mai mult în străinătate, Cristian Todie, în cadrul interviului „Todiebook-ul, a treia carte a umanității” pe care l-a acordat unei publicaţii din Franţa, a comparat cartea sa cu un obiect de artă interactiv, ce nu poate fi „îngropat” într-o bibliotecă.
 
Constănţeanul a mărturist că inspiraţia l-a „găsit” în urmă cu zece ani, această carte reprezentând o viziune între două mari pasiuni ale sale: arta și geometria. Cu această carte inedită, Cristian Todie spune că deschide o cale spre o realitate paralelă. „«Todiebook-ul» este precum «Cubul lui Rubik». Îi dau numele meu, nu din aroganță, ci pentru a-l proteja” („Le «Todiebook» est comme le «rubik's cub». Je lui donne mon nom, non par prétention mais pour le protéger”), a spus artistul în cadrul interviului.
 
De asemenea, a afirmat că forma cărţii sale antrenează creierul și mâinile, iar ea poate să trezească nu numai interesul scriitorilor şi celor care lucrează în publicitate, ci al tuturor care au o deschidere spirituală.
 
Foto:parismatch.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii