Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concertul de Crăciun încheie anul 2017 la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

14 Dec, 2017 00:00 2602 Marime text
La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, anul 2017 se va încheia duminică, 17 decembrie, de la ora 18.30, cu un concert simfonic extraordinar de Crăciun, sub bagheta dirijorului Florin Totan. 

Evenimentul este un prilej pentru melomanii tomitani de a asculta colinde celebre din repertoriul internațional în interpretarea soliștilor Teatrului „Oleg Danovski“: sopranele Smaranda DrăghiciIonela DumaLaura EftimieElena RotariStela Sîrbu, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Doru Iftene și Răzvan Săraru și baritonul Marius Eftimie. Alături de orchestra Teatrului „Oleg Danovski“, în prim-plan se va afla și corul condus de maestrul Adrian Stanache.
 
Anul acesta, la concertul inaugural al stagiunii 2017-2018, dirijorul Florin Totan făcea o pledoarie pentru credință și cultură, valabilă oricând, mai ales în aceste zile din aproprierea Crăciunului: „Mântuiți-vă prin cei doi «C» esențiali pentru devenirea noastră ca ființe. «C» de la Credință, în Domnul nostru Iisus Hristos, și «C» de la Cultură. Și observați că, unind acești doi «C», se formează o inimă. Acesta este liantul dintre credință și cultură: dragostea, iubirea. Încercați să meditați la acest lucru. (...) Am făcut acest concert pentru a convorbi cu dvs., deoarece astăzi nu mai citește nimeni. Nici fiul meu nu citește. E altă generație, dar asta nu-l scuză cu nimic. Întoarceți-vă la lectura cea mântuitoare și mai lăsați telefonul și laptopul împătimitoare!“
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii