Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spectacole puteți urmări, în weekend, la teatrele constănțene

ro

03 Feb, 2017 00:00 2350 Marime text
Povești, spectacole după piese ale unor dramaturgi celebri, precum Shakespeare și Goldoni, o operă de Mozart și un spectacol de balet, iată ce puteți vedea, în weekend, la Constanța.
 
La final de săptămână, poate vă întrebați ce spectacole vă propun spre vizionare teatrele constănțene. Oferta este generoasă și constă în povești pentru copii, transpuse scenic, piese de Shakespeare și Goldoni, o piesă scrisă de un autor contemporan cu o actriță celebră în rol principal, o operă de Mozart și un spectacol de balet inspirat de un roman celebru.
 
Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” îi invită pe pici, vineri, 3 februarie, de la ora 10.00, în sala de spectacole pentru a se... îmbarca pentru „O călătorie cu surprize”, gândită pentru ei, în cele mai mici amănunte, de un îndrăgit artist păpușar, Aneta Forna Christu.
 
Duminică, 4 februarie, de la orele 11.00 și 12.30, prichindeii vor urmări o poveste celebră, „Spărgătorul de nuci”, pusă în scenă de Cristian Mitescu, într-un decor creat de Mihai Constantin-Ranin. Aceste spectacole se adresează copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani.
 
Teatrul de Stat Constanțpropune spre vizionare trei spectacole. Primul dintre ele, programat vineri, 3 februarie, de la ora 19.00, transpune publicul într-o atmosferă estivală prin „Visul unei nopți de vară”, imaginat de William Shakespeare și pus în scenă de Marcel Țop.
 
Sâmbătă, în cea de-a patra zi a lui Făurar, tot de la ora 19.00, sunteți invitați la o comedie plină de vervă și... culoare: „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, în viziunea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia este semnată de  Stela Cocârlea, iar decorurile și costumele în culori vii și atractive sunt creația Lăcrămioarei Dumitraşcu.
 
Duminică, 5 februarie, de la ora 19.00, aveți ocazia să o (re)vedeți pe Ileana Ploscaru, cetățean de onoare al Constanței, care pe 31 ianuarie a împlinit... 86 de ani, în rolul principal din „Bătrâna și hoțul”, de Viorel Savin, în regia lui Iulian Enache. În rolul hoțului îl veți vedea pe Dan Cojocaru. Spectacolul a avut premiera  21 ianuarie.
 
Și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă invită, în weekend, în sala de spectacole. Aici vă puteți întâlni sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.30, cu personajul mozartian „Don Giovanni” din opera omonimă a lui Wolfgang Amadeus Mozart, iar duminică, 5  februarie, tot de la ora 18.30, îl veți însoți pe netemutul hidalgo Don Quijote, care pornește la drum, în căutarea Dulcineei. Spectacolul de balet clasic „Don Quijote”, inspirat de romanul omonim al spaniolului Miguel de Cervantes Saavedra are la bază coregrafia lui Mihai Babușka după Marius Petipa și muzica lui Ludwig Minkus. 
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța (Secvență din spectacolul „Bătrâna și hoțul”)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii