Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Carmen“ și „Spărgătorul de nuci“ vă invită, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

18 Feb, 2017 00:00 2498 Marime text
Se anunță un weekend de poveste, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în compania temperamentalei Carmen, care-și va cânta dragostea, sâmbătă, pe acordurile muzicale ale lui Georges Bizet, și a chipeșului Spărgător de nuci, care, duminică, va fi însuflețit de muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. 
 
Rolul Carmencitei i-a adus mezzosopranei Lucia Mihalache premiul pentru cel mai bun debut feminin al stagiunii 2015-2016, în cadrul ediției a IV-a a Galei Premiilor Operelor Naționale, care s-a desfășurat anul trecut, în decembrie, la Opera Națională București. Sâmbătă seară, veți avea ocazia să o aplaudați. Alături de ea vor evolua, într-un spectacol emoționant, cu arii celebre, tenorul Doru Iftene, baritonul Ionuţ Pascu din Bucureşti, soprana Laura Eftimie, tenorul Liviu Iftene din Braşov. Din distribuție mai fac parte: Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurenţiu Severin și Cristian Caragea.
 
Spectacolul de operă „Carmen“, programat sâmbătă, de la ora 18.30, îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gheorghe Stanciu, onorat la ediția din 2015 a Galei Premiilor Naționale, pentru întreaga activitate pusă în slujba artei dirijorale. Regia artistică a spectacolului este semnată de Răsvana Cernat, iar scenografia este creația Eugeniei Tărăşescu Jianu.
 
Duminică, de la ora 18.30, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ va păși, în pași de dans, „Spărgătorul de nuci“, într-un spectacol plin de magie la succesul căruia vor contribui: Mizuki KubotaAdrian Mihaiu, Horaţiu CherecheşJin MizutaniAmalia Mîndruţiu și Dorina Pătraş. 
 
Coregrafia spectacolului este semnată de Gheorghi Kovtun, iar scenografia e realizată de Natalia Kornilova, distinsă, în 2016, la Gala Premiilor Operelor Naționale cu premiul pentru cele mai bune decoruri, create pentru „Crăiasa zăpezii“, desemnat cel bun spectacol de balet al stagiunii 2015-2016.
 
Asistent de coregrafie este Monica Cherecheș, care la „Oscarul“ Operelor, ediția 2015, a fost distinsă cu un Premiu de Excelență.
 
Biletele pentru aceste spectacole au prețuri de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de dispunerea locurilor în sală. Elevii și studenții în grup organizat vor plăti pe un bilet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei. Tichetele se pot procura de la agenția de bilete a Teatrului „Oleg Danovski“, unde se pot face și rezervări, la numărul de telefon 0241.481.460.
 
Sursă foto: Facebook (Teatrul „Oleg Danovski“)

Citește și: 
Teatrul „Oleg Danovski“ scoate la vânzare „Pachetele Mărțișorului“

Performanțe extraordinare pentru Teatrul „Oleg Danovski” la Gala Premiilor Operelor Naționale (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii