Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Calitatea de martor“, cu autograful Anei Blandiana, cartea lunii la Biblioteca Județeană

ro

16 Feb, 2017 00:00 2256 Marime text
Cei care trec pragul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“, mânați de gânduri de lectură sau cu un plan de documentare bine ticluit de acasă, își pot odihni privirea, obosită de la citit, pe cărțile din vitrinele așezate în foaierul instituției de cultură. 
 
Printre aceste volume, un loc privilegiat îl ocupă „cartea lunii“, căreia i se rezervă o vitrină întreagă. În februarie, acest... titlu onorific i s-a rezervat volumului de eseuri „Calitatea de martor“, semnat de Ana Blandiana și apărut în 1972 la Editura „Cartea românească“. Cartea expusă în vitrină reprezintă ediția a II-a, adăugită, a tomului care a văzut lumina tiparului în 1970, și reunește 100 de eseuri precedate de un... „Antijurnal“.
 
Volumul este valoros nu doar pentru conținutul său, ci și pentru că are, pe pagina de gardă, o dedicație olografă a Anei Blandiana chiar pentru instituția de cultură în patrimoniul căreia se află (și) acum cartea. Cele șase rânduri - „Bibliotecii Municipale Constanța, o carte și omagiul plin de prietenie al autorului ei. Cu simpatie“ - sunt datate în august 1973 și sunt însoțite de semnătura autoarei.
Ana Blandiana, pe numele său real Otilia Valeria (Coman) Rusan, s-a născut pe 25 martie 1942, la Timișoara. În martie 2016, ea a fost desemnată „Poetul European al Libertății“, pentru volumul „Patria mea A4“, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Gdansk. Premiul „Poetul European al Libertății“ se conferă o dată la doi ani, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii și al Patrimoniului Național din Polonia.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii