Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi e sărbătoare la Teatrul „Căluţul de mare”!

ro

14 Dec, 2016 00:00 2722 Marime text
Pe 14 decembrie 1956, la Constanţa a avut loc primul spectacol de păpuşi, prezentat de un colectiv de actori condus de regizorul Claudiu Cristescu
 
Este zi de mare sărbătoare în această miercuri, 14 decembrie, pentru cultura constănţeană: actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” marchează şase decenii de artă în slujba celor mai exigenţi spectatori, prichindeii. „Astăzi, 14 decembrie 2016, se împlinesc 60 de ani de la primul spectacol de păpuşi, prezentat la malul Mării Negre de un colectiv de actori condus de regizorul Claudiu Cristescu. Din iarna lui 1956, au urmat şaizeci de ani de poveste în care dragostea păpuşarilor constănţeni s-a materializat prin sute de premiere dedicate celor mici, iar răspunsul acestora a fost pe măsură, sala de spectacole devenind mai mereu neîncăpătoare. Astăzi, privim cu mândrie în trecut, cu respect şi recunoştinţă pentru toţi cei care, sub o formă sau alta, au contribuit la scrierea acestei frumoase pagini din istoria culturii constănţene. Mulţumindu-le tuturor, artişti, tehnicieni sau personal auxiliar şi, în egală măsură, publicului spectator, fără de care nimic nu ar fi fost posibil, promitem să păstrăm ştacheta calităţii ridicată cel puţin la nivelul înaintaşilor noştri şi să ducem povestea mai departe prin realizări artistice izvorâte din dragostea pentru cei mici, pasiunea pentru teatru şi responsabilitatea ce ne revine în educarea generaţiilor viitoare. Tuturor un Crăciun fericit şi un an nou plin de bucurii! La mulţi ani!”, a transmis colectivul Teatrului „Căluţul de mare”.
 
Într-adevăr, povestea teatrului pentru copii de la mare, înfiinţat ca secţie a Teatrului de Stat Constanţa, până în 2003, când a căpătat personalitate juridică şi a devenit Teatrul pentru Copii şi Tineret, s-a ţesut cu... fir de aur, fiind recompensată, de-a lungul anilor, cu numeroase şi valoroase premii. Într-un cadru festiv, momentul aniversar a fost marcat în avans, între 5 şi 11 decembrie, printr-o serie de spectacole care au avut loc atât la sediu, cât în Orăşelul Copiilor din Parcul Tăbăcărie.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii