Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul de Artă Populară. Se cântă din fluier și se lucrează la roata olarului (galerie foto + video)

ro

14 Aug, 2017 14:51 4571 Marime text
La Muzeul de Artă Populară Constanța este atmosferă de sărbătoare, în așteptarea Sfintei Mării. În fața instituției de cultură se cântă la fluier și la caval, dar și la alte instrumente populare, iar turiștii și constănțenii se opresc din drumul lor pentru a vizita târgul cu genericul "Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ".
 
Participanții la manifestare au ce vedea și au de unde alege. Pot să-și procure un instrument tradițional muzical realizat de Marin Predușel - fluierele și ocarinele sunt preferatele celor mici sau pot să-și cumpere vase din lut de Horezu, lucrate de tânărul olar Ionuț Bîscu, care duce mai departe meșteșugul moștenit de la bunicul său, Gheorghe Iorga. De asemenea, cei interesați pot asista și la demonstrații de olărit.
 
Vase din lemn de uz gospodăresc, linguri, găvane, platouri și multe alte obiecte folositoare pot fi achiziționate de la familia de meșteri Lepădatu din Băbeni, Vâlcea. 
 
Cei care doresc să aducă un plus de spiritualitate caselor lor găsesc ceea ce le trebuie la meșterul Vasile Moldoveanu din Moreni, Dâmbovița. De de acesta își pot procura cruci de mână, icoane de vatră și icoane pe sticlă și chiar lăzi de zestre în miniatură.
 
Și cei care iubesc portul tradițional pot să-și achiziționeze o pereche de opinci autentice lucrate de meșterul popular sucevean Mihai Antoneag.
 
Târgul a început duminică și va fi deschis și mâine, de Sfântă Mărie, dar și miercuri. Produsele au prețuri cuprinse între 3 lei (un mic vas de lut) și 900 lei (un cimpoi).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii