Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosferă de poveste „Crăiasa zăpezii” s-a întrupat pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

ro

10 Jan, 2017 00:00 3373 Marime text
Iubitorii muzicii și ai dansului sunt așteptați sâmbătă, de la ora 18.30, la Teatrul „Oleg Danovski”, la o Gală Extraordinară de Anul Nou, iar duminică, de la aceeași oră, vor petrece o seară memorabilă în compania „Liliacului” lui Johann Strauss-fiul
 
Constănțenii care s-au încumetat să iasă din case, sfidând nămeții și temperaturile nu tocmai prietenoase din cea de-a opta seară a lunii Gerar, s-au întâlnit, duminică seară, cu un personaj de poveste, „Crăiasa zăpezii”, într-o atmosferă de basm, la propriu și la figurat.
 
Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” nu a fost plină, ca de obicei (sigur din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și poate din cauza faptului că ultimul spectacol de balet al anului 2016 a fost tot „Crăiasa zăpezii”), însă constănțenii prezenți au fost entuziasmați de titlu propus, de sezon, perfect pentru o seară „albă”, de iarnă, cu troiene. Spectatorii s-au transpus imediat în poveste, pe acordurile muzicii compuse de Jean Sibelius și Edvard Grieg, ghidați fiind în periplul în pași de dans, de către interpreții rolurilor principale, originari tocmai din Țara Soarelui Răsare: Mayu Takahashi - Crăiasa Zăpezii, Nozomi Miura - Gretchen, Jin Mizutani - Karl, Ayaka Kishi - Cioara și Shigeyuki Kondo - Cioroiul, cărora li s-au alăturat italianul Francesco de Benedictis - Vrăjitorul, englezul Ryan Brown - Prințul și Amalia Mîndruțiu - Prințesa.
 
Alte personaje desprinse din basme au pășit pe scenă pentru a face posibilă magia hibernală: Renul - Jen Trim, Porumbița - Mizuki Kubota, Porumbelul - Daia Kashiwaba, Fețița - Yuria Soeta, Baba - Elena Vasile, Bunica -Andrada Dedu, Vrăjitoarea - Cecilia Ursul, Lapona - Dorina Pătraș, Finlandeza - Codruța Bălan, Soldați din lemn - Andreas Labner și Daia Kashiwaba, Vulpi polare - Ștefan Răuț și Marian Basarabeanu, Pești - Mizuki Kubota, Codruța Bălan, Dorina Pătraș. Atmosfera de poveste nu ar fi fost completă fără prezența trandafirilor, care au înflorit în plină iarnă - Yuria Soeta, Mizuki Kubota, Steward Douglas și Jem Trim -, a fulgilor de nea, a sălciilor și a tâlharilor. Copiii, parteneri de joacă pentru Gretchen și Karl, domnii și doamnelor de la curte au avut și ei rolul lor la succesul acestui spectacol de balet inspirat de faimoasa poveste a lui Hans Christian Andersen și pus în scenă de coregraful Horațiu Cherecheș, cu o scenografie realizată de artistă Natalia Kornilova din Federația Rusă.
 
„Crăiasa zăpezii”, care... a pășit pe scena tomitană, în premieră, în iunie 2016, s-a bucurat și de aprecierea specialiștilor, fiind recompensată, în decembrie, cu trei premii la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la București, pentru: cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri - Natalia Kornilova. Duminică seară, primul spectacol oferit de Teatrul „Oleg Danovski” în 2017 a fost recompensat cu premii constând din... aplauze.
Și la finalul acestei săptămâni, teatrul tomitan a pregătit întâlniri deosebite în acorduri muzicale și în pași de dans. Astfel, sâmbătă, de la ora 18.30, este programată o Gală Extraordinară de Anul Nou, iar duminică, de la aceeași oră, iubitorii operetei sunt invitați să urmărească „Liliacul”, un spectacol a cărui acțiune se petrece chiar într-o noapte de revelion.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii