Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atelier intercultural la Centrul pentru Educaţie Interculturală de la Muzeul de Artă Constanţa

ro

24 Mar, 2016 00:00 1994 Marime text
Astăzi, începând cu ora 12.00, în cadrul Centrului pentru Educaţie Interculturală de la Muzeul de Artă Constanţa, va avea loc cel de-al şaptelea (şi ultimul) atelier de educaţie interculturală din cadrul proiectului „Centrul pentru Educaţie Interculturală Constanţa (CPEIC)“.
 
La atelier vor participa 21 de elevi de la Colegiul de Arte „Regina Maria“ din Constanţa şi cinci studenţi de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, selectaţi ca grup-ţintă al proiectului, între care se regăsesc şi reprezentanţi ai minorităţilor etnice reprezentative din zona Dobrogei.
 
Tema dezbaterilor din cadrul atelierului va fi „Viaţa în comunităţile etnice din Dobrogea“. În acest sens, tinerilor din grupul-ţintă li se va prezenta un film documentar, realizat cu sprijinul Asociaţiei Europene Interaxe. Atelierul va fi moderat de directorul Muzeului de Artă Constanţa, dr. Doina Păuleanu, iar la susţinerea acestuia vor participa şi experţii interculturali Amal Jamal şi Cristina Gelan.
 
Proiectul „Centrul pentru Educaţie Interculturală Constanţa (CPEIC)“ este implementat de Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Centrul Naval Naţional pentru Studii şi Iniţiativă în Educaţie, Sport şi Tradiţii din Constanţa şi International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Oslo, Norvegia. Proiectul este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii