Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artişti ai Teatrului „Oleg Danovski”, în cea mai cunoscută piesă a lui Shakespeare

ro

14 Sep, 2015 00:00 1705 Marime text
Artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (TNOB), cei care au dus numele oraşului Constanţa în zona culturii internaţionale de marcă, se pregătesc să încânte din nou publicul de la malul mării, în stagiunea 2015-2016. Aceasta va debuta în luna octombrie.
 
Prin urmare, pe scena de la Constanţa, pe 3 octombrie, este programată o nouă reprezentaţie a spectacolului „Romeo şi Julieta”, după tragedia omonimă de William Shakespeare, pe muzică de Serghei Prokofiev.
 
Soliştii care vor transforma seara de 3 octombrie în una memorabilă sunt Sergiu Dan, Eliza Maxim, Adrian Mihaiu, Horaţiu Cherecheş, Jin Mizutani (Japonia), Rie Aoyagi (Japonia), Bogdan Bîrsănescu, Ştefan Răuţ şi Amalia Mîndruţiu. Regia şi coregrafia sunt semnate de Horaţiu Cherecheş. Spectacolul va avea loc de la ora 18.30, iar în funcţie de locul din sală, un bilet costă 40, 30 sau 25 de lei. Pensionarii plătesc 20 de lei, iar elevii şi studenţii în grup organizat, 15 lei.
 
Premiera mondială a acestui spectacol a avut loc pe 11 ianuarie 1940, la Kirov Theatre of Opera and Ballet (Mariinsky), Leningrad. „Romeo și Julieta” este o tragedie despre soarta a doi îndrăgostiți care luptă împotriva destinului. Este poate cea mai cunoscută piesă a lui Shakespeare, fiind considerată povestea de dragoste tipică a Renașterii.

Amintim că, vara trecută, în jur de 50 de artişti ai TNOB au fost într-un loc de poveste, la Castelul Braunfels din Germania, unde au prezentat patru spectacole, menite să-i cucerească şi pe cei mai exigenţi spectatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii