Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 septembrie 1906. Primăria Constanța prezintă Raportul privind numărul de vizitatori veniți pe litoral. Vezi câți au fost

ro

01 Sep, 2016 12:24 3560 Marime text
La 13 august 1906 erau inaugurate băile de la Mamaia, în cinstea evenimentului, Primaria organizând un banchet pentru figurile înalte ale clasei politice românești.

Banchetul s-a dat în salonul Căilor Ferate Române. Au fost invitaţi speciali prefectul Poliţiei Capitalei, Moruzzi, directorii din Ministerul de Finanţe Filipescu şi Chiriacescu, directorul general al Regiei, Tudor Rădulescu, directorul ziarului L’Independence Roumaine şi directorul ziarului Voinţa Naţională, deputatul Ernest Vârnav, moşierii C. Pariano, Luca Oancea, arhitectul George Mandrea.
 
Băile au fost inaugurate, balul a fost organizat. Turiștii au început să vină, să simtă gustul pentru plajă și pentru valurile mării. Odată sosită toamna a venit și vremea bilanțului.

Așa a și făcut primăria Constanța, care sum semnătura primarului Ion Bănescu, a prezentat și primul raport cu privire la numărul de turiști veniți pe litoral.
Nu știm prin ce metode au fost numărați dar primăria a rpoartat, așa cum spuneam, că în anul 1906 au venit pe litoral 46.000 de vizitatori. 

Citeşte şi: 

Inaugurarea Băilor de la Mamaia. 110 ani de la eveniment (galerie foto)

Sursa foto: ZIUA de Constanta

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii