Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Ce se întâmplă cu gardurile care blochează parcarea din Tomis III?

ro

30 Sep, 2016 00:00 8197 Marime text
Constănţenii din zona Tomis III sunt revoltaţi de faptul că, după realizarea unor lucrări la reţeaua electrică, derulate în zona pieţei, au fost lăsate nişte garduri de împrejmuire a spaţiului. Pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa, un constănţean a trimis un mesaj prin care a sesizat problema redactorilor noştri, sperând că locurile de parcare pe care gardul montat le ocupă vor fi redate locuitorilor municipiului.
 
„Am vrut să se rezolve o problemă de redare a unei parcări celor care au nevoie, dar constat că nu se poate. Concret: în lunile iunie şi iulie s-a realizat o schimbare de traseu a unor cabluri electrice în zona Piaţa Tomis III. Pentru această lucrare s-a blocat o parte din parcare cu un gard mobil. Totul a fost OK. S-a terminat lucrarea undeva la data de 16.08.2016. (Ţin minte că se sărbătorea şi Ziua Marinei). Totul a fost gata, dar s-a uitat (sau nu) să se ia şi gardul care delimita zona unde s-a făcut reparaţia.
 
Trec zilnic prin zonă şi aud comentariile oamenilor (să zicem nefavorabile) despre această zonă blocată. Nimeni nu mai face nimic. Sunt totuşi nişte segmente de gard mobile, care ar fi putut fi folosite la alte lucrări, dar stau abandonate pe spaţiul public. Pe data de 27.08.2016, am sunat la Dispeceratul Poliţiei Locale sesizând acest aspect. Nu ştiu ce a înţeles doamna poliţistă care a răspuns la telefon. Nu s-a mişcat nimic. Pe data de 17.09.2016 am revenit cu un telefon la acel dispecerat (0241484205, care la robot spunea că s-ar putea să fiu înregistrat), cu aceeaşi solicitare, adică «Igienizarea parcării din zona ieşire spre sensul giratoriu din Tomis III». Eu sesizez, eu aud. Astăzi, 27.09.2016, s-a schimbat ceva. Gardul care pe partea trotuarului era căzut a fost ridicat din nou pe poziţie. Am găsit doi poliţişti de la Poliţia Locală care blocau roţile la maşinile parcate neregulamentar în această zona. I-am întrebat de ce nu se sesizează şi de faptul că acea parcare este blocată. Mi-au spus că… nu au observat”, a semnalat constănţeanul.

Investiţie privată în zonă

Potrivit anunţului, în zonă, Enel Distribuţie „Dobrogea” a realizat lucrări pentru „Deviere reţele electrice 0,4 şi 10 kV de pe amplasament Spaţii Comerciale, Piaţa Tomis III, strada Soveja, Constanţa”, proiectate şi realizate de SC Elmont Construct SRL, în baza Autorizaţiei de construire nr. 862, eliberată de Primăria municipiului Constanţa la 3.05. 2016. Potrivit autorizaţiei, lucrările au început pe 22 iunie 2016 şi s-au finalizat pe 20 august 2016. Lucrările au fost demarate de Enel Distribuţie Dobrogea pentru investitorul Diana Cojocaru, se arată în autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Constanţa.
 
Am contactat beneficiarul lucrărilor, Enel Distribuţie Dobrogea, reprezentanţii societăţii precizând că lucrările de deviere a cablurilor au fost demarate la solicitarea proprietarului terenului. Și constructorul a explicat că terenul incriminat este o proprietate privată, lucrările pe care le-a realizat pentru societatea de electricitate fiind finalizate.
 
„S-a terminat lucrarea, a fost făcută recepţia acesteia, însă proprietarul terenului şi-a exprimat dorinţa ca spaţiul pe care îl deţine să rămână împrejmuit cu acele garduri”, a explicat un reprezentant al societăţii Elmont Construct SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Elmont Construct SRL a fost înfiinţată în 2002, având sediul social în Constanţa, pe strada Biruinţei nr. 87. Capitalul social al firmei este de 31.260 de lei, integral vărsat în 3.126 de părţi sociale, deţinute de Mariana şi Marius Popa. Cei doi sunt asociaţi, deţinând fiecare jumătate din capitalul social, respectiv 15.630 de lei. Mariana Popa ocupă şi funcţia de administrator al societăţii. Conform codificării, firma se ocupă de „lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru electricitate şi telecomunicaţii“.

UPDATE
Ulterior publicării acestui material, constănţeanul care ne-a sesizat situaţia prezentată ne-a transmis următorul mesaj:

„Vă mulţumesc pentru intervenţia făcută. În principiu, presupuneam despre ce este vorba, dar la Beneficiar era trecut Enel, nu această Diana Cojocaru. Probabil a primit acea porţiune de teren de la Administraţia Mazăre, care, cred că a cam dat tot ce se putea da ca şi terenuri în Constanţa. Sper ca noua conducere a primăriei sa nu dea şi autorizaţie de construire. Mai sunt aceste tipuri de lucrări de deviere care înseamnă că au ca singur scop pregătirea terenului pentru construcţii“.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii