Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Capacul de pe „obrazul“ Primăriei

ro

14 Jul, 2016 00:00 4689 Marime text
 

Cu siguranţă, fiecare are obsesiile lui. Lucruri mărunte sau, din contră, peste care nu poţi trece, cărora nu le înţelegi sensul, nu le accepţi, şi te revolţi, spui. Şi nimic nu vrea să se schimbe, oricâte intervenţii ai face.
 
Pentru mine a devenit obsesie obstacolul din mijlocul piaţetei Basarab. Aşa se numea la începuturile Constanţei moderne, aşa ar trebui să se numească şi în prezent. Este perimetrul din faţa Direcţiei Agricole, marcat de două terase apărute recent, la intersecţia străzilor Remus Opreanu cu Revoluţia din Decembrie 1989.
 
Când a început marea schimbare la faţă a peninsulei, acolo era o gură de vizitare a unui furnizor de servicii de telecomunicaţii. Astupată cu un capac, inscripţionat mai apoi cu vechea stemă a Primăriei. Din motive necunoscute, într-o noapte, acest capac a plesnit în două. Dacă ar fi fost dintr-un material consistent, nu ar fi avut cum, dacă au vrut vecinii să-l ducă la fier vechi, nu le-a ieşit figura. Cert este că, aşa, spart, capacul era un real pericol pentru pietoni şi şoferi. Mai întâi semnalizat cu o creangă de copac, apoi, inventiv, cineva cu ordin „de sus“ a acoperit totul cu o placă grea din beton peste care tronează două avertizoare. Nesemnalizate luminos pe timp de noapte. Ocupând inestetic şi periculos un spaţiu dens, circulat de pietoni şi autoturisme.


 
Pentru constănţenii învăţaţi cu toate gropile şi obstacolele uitate în calea lor de negospodarii oraşului nu pare nimic anormal. Pentru turiştii  care iau contact prima dată cu paradoxurile peninsulei, este un alt subiect de reţinut şi fotografiat.
 
Primăria ştie de nefericitul caz. Însuşi primarul Făgădău a promis că va rezolva dilema capacului. Promisiune făcută, fireşte, prin 2015. De atunci, multe s-au schimbat. Alegerile s-au terminat. Doar capacul nu are nici stăpân, nici leac. A rămas agăţat pe „obrazul“ Primăriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 14 Jul, 2016 09:27 Asta-i doar o gluma printre alte cateva mii (da cateva mii ) de " capace", ce-i drept ceva mai mici, care acopera carosabilul din aceiasi zona zice-se modernizata si sar ca iepurii oridecateori trece cate o masina ! Distractiv pana la momentul in care un mic "proiectil" provenit din aceste dale asa zis de GRANIT (platite ca atare ?)va lovi si un pieton ...culmea pe banii UE .Primaria-i foarte ocupata, DNA la fel ,se asteapta interventie dela centru ,ca de obicei .