Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi la închisoare cu suspendare Trei directori din Primăria Constanţa, cu dosarul la Curtea Supremă

ro

08 Jul, 2013 00:00 2830 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis cererea de strămutare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Acuzaţi de luare de mită, şantaj, respectiv complicitate la luare de mită, Constantin Babuş, Ionel Pilat şi Marius Tărcatu, trei directori din administraţia publică locală Constanţa condamnaţi la închisoare cu suspendare, ajung în atenţia Curţii Supreme de Justiţie a României. Şi asta pentru că atât Babuş, Pilat, Tărcatu, cât şi partea vătămată Dumitru Burcin au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Galaţi, instanţă care a majorat pedeapsa lui Ionel Pilat de la doi ani, cât primise de la Tribunalul Constanţa, la trei ani de închisoare.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Babuş (în calitate de director al Direcţiei Domeniului Public şi Privat a Primăriei Municipiului Constanţa), Tărcatu (în calitate de director economic la Consiliul Judeţean Constanţa) şi Pilat (în calitate de director adjunct în Primăria Municipiului Constanţa) au fost trimişi în judecată, prin rechizitoriul nr. 106/P/2006 din 19 decembrie 2005 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burcin Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu. Împotriva inculpaţilor s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată”. Revenind la dosarul aflat pe masa judecătorilor, acesta a ajuns la Curtea de Apel Galaţi după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis cererea de strămutare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după două achitări succesive pronunţate la Constanţa. Portalul instanţelor de judecată informează că, pe data de 5 mai 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babuş la 2 ani şi 10 luni de închisoare, pe Tărcatu la 2 ani şi 6 luni de închisoare şi pe Pilat la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare. Pe data de 19 iunie, Curtea de Apel Galaţi a decis menţinerea pedepselor pronunţate de Tribunalul Constanţa privitor la Babuş şi Tărcatu, însă a mărit pedeapsa lui Pilat de la doi la trei ani de închisoare cu suspendare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii