Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In timp ce se cearta cu clientii vechi pe marjele de dobanda, BCR scoate cel mai avantajos credit imobiliar de pe piata

ro

27 Sep, 2010 01:17 1474 Marime text

Banca Comercială Română (BCR) lansează creditul de investiţii imobiliare Casa Mea BCR în euro, cu marje de dobânzi ce pornesc de la 4,5% pe an. Creditul poate fi folosit şi pentru refinanţare, se arată într-un comunicat de presă al companiei. BCR lansează acest credit în contextul în care o parte din clienţii săi se aliază să dea banca în judecată, nemulţumiţi de marjele mari de dobândă stipulate în actele adiţionale.

BCR nu percepe comision de analiză a dosarului şi asigură gratuit imobilul pe toată perioada de creditare.

Clienţii cu istoric BCR şi clienţii care virează salariul sau vor vira salariul prin contul BCR beneficiază de dobânda Euribor 6M + 4,5 pp pe an. Pentru clienţii care nu sunt cu istoric BCR şi care nu virează salariul prin BCR, dobânda este de Euribor 6M + 4,9 pp pe an. Avansul pentru aceste marje este de 25% din valoarea imobilului.

În funcţie de nivelul avansului, la marja creditului se pot adăuga între 0,2 şi 0,4 pp.

În cazul în care creditul este folosit pentru refinanţare, banca nu solicită un avans, dar ia în calcul nivelul avansului achitat pentru creditul ce se doreşte a fi rambursat anticipat pentru a stabili nivelul marjei de dobândă.

BCR percepe un comision de administrare credit lunar de 0,02% aplicat la soldul iniţial al creditului.

Banca dă şi un exemplu privind costurile acestui credit:

Pentru clienţii care îşi încasează salariul la BCR sau urmează să îşi încaseze salariul la BCR sau care au avut un comportament bun la plată la creditul în derulare la BCR şi dispun de un avans de minim 25%: DAE = 6,14% pentru un credit Casa Mea BCR în valoare totală de 30.000 euro, pe 30 ani, rata lunară de plătit va fi de 178,92 euro, compusă din:

- dobândă variabilă: 5,637%/an (Euribor 6M + 4,5 pp)
- comision analiză dosar: 0%
- cost evaluare apartament: 300 lei inclusiv TVA
- comision de administrare credit: 0,02% lunar, aplicat la soldul iniţial
- asigurarea imobilului la BCR Asigurări VIG oferită gratuit
- asigurarea de viaţă este opţională, costul acesteia nefiind inclus în DAE

Cursul valutar utilizat pentru acest calcul este de 1 EUR = 4,25 RON.
Campania de promovare se deruleaza pe o perioada de 7 săptămâni.

Peste 2.000 de clienţi neumlţumiţi de modul în care banca a transpus OUG 50 în actele adiţionale s-au strâns într-un group pe Yahoo!. Aceşta reclamă modul în care banca a ales să modifice ratele de dobândă, susţinând că marjele de dobândă fixe au fost crescute, astfel încât adunate cu indicatorul Euribor/Robor să ajungă la nivelul dobânzilor vechi. În situaţia în care este de aşteptat ca Euribor să crească în anii următori, cei cu credite în euro vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru plata ratelor.

540 dintre clienţii băncii au semnat cu un avocat şi încearcă să se înţeleagă pe cale amiabilă cu banca, dar sunt pregătiţi să meargă şi în instanţă.

Sursa: CreditBCR.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii