Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR mentine dobanda cheie si ratele rezervelor minime obligatorii

ro

03 May, 2011 23:26 1337 Marime text

Consiliul de administratie al bancii centrale a decis marti sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute, potrivit unui comunicat transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In 2010, Banca Nationala a Romaniei a redus de trei ori dobanda de politica monetara cu cate 0,5 puncte procentuale, de la 8% la 6,50%, iar apoi cu inca un sfert de punct procentual la 6,25% pe an, cat este in prezent.

In urma deciziei de marti, se mentin automat si dobanzile la facilitatea de credit (credit lombard), la 10,25% pe an, si la facilitatea de depozit, la 2,25%, acestea fiind fixate intr-un culoar de plus/minus 4 puncte procentuale fata de dobanda de politica monetara.

Banca centrala a precizat marti ca mentine si nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

La sedinta de politica monetara din 31 martie, consiliul de administratie al bancii centrale a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, dar sa reduca rata rezervelor minime obligatorii la pasivele in valuta la 20%, de la un nivel de 25%, incepand cu perioada de aplicare 24 aprilie - 23 mai 2011. De asemenea, BNR a anuntat la acea data mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii (RMO) la nivelurile actuale, de 15%, pentru pasivele in lei.

Totodata, CA al BNR a analizat si aprobat marti Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 5 mai 2011.

Sursa: Banknews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii