Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zvonurile taxei auto au scazut preturile de masini Dacia second hand cu 10%

ro

04 Nov, 2011 01:00 3139 Marime text
auto.jpgIncertitudinea privind noua taxa auto a condus la o scadere de 10% a nivelului mediu al preturilor automobilelor Dacia pe piata auto second hand din Romania, inregistrand in luna octombrie 2011 cea mai scazuta valoare din ultimul an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Nivelul mediu al preturilor automobilelor Dacia second hand din Romania a inregistrat in ultimul an o diminuare continua, ajungand in luna octombrie 2011 la 2.856 euro, cea mai scazuta valoare din ultimul an, raportat la valoarea de 3.157 euro inregistrata in octombrie 2010.

In cazul modelului Dacia Logan, nivelul mediu al preturilor a scazut de la 4.333 euro in luna octombrie a anului trecut, pana la 3.936 euro in luna octombrie a anului curent.

"Tinand cont de tergiversarile privind adoptarea noii taxe auto, aplicabila tuturor autovehiculelor aflate in Parcul Auto National, inclusiv autoturismelor inmatriculate inainte de anul 2007, se poate justifica influenta directa asupra marcii Dacia. Aceasta este cea mai tranzactionata si posibil cea mai afectata marca pe piata auto second hand din Romania, conform noului algoritm de calcul a taxei auto", a declarat Bogdan Axinia, general manager Auto.ro.

Auto Index este primul indice al pietei de automobile rulate din Romania si calculeaza media ofertelor de pe Auto.ro din ultimele 7 zile. Auto.ro a fost lansat din 2007 si face parte din portofoliul de branduri detinute de compania Netbridge Development.

Sursa: Wall-street.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii