Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba teoretica pentru permisul auto - tot ce trebuie sa stii

ro

21 Nov, 2011 01:00 12727 Marime text

auto.jpgOricine stie ca pentru a obtine permisul de conducere trebuie sa dai un examen "la sala" si o proba practica de condus.

Totusi, mai putina lume cunoaste culisele celor doua probe. Tocmai de aceea, ne-am propus sa va prezentam astazi cat mai multe informatii despre acest subiect. Incepem cu proba teoretica si va spunem ce fel de intrebari se pun si cum se desfasoara in practica "examenul la sala", sustinut prin intermediul unei aplicatii informatice. Mai mult, va si ARATAM aplicatia si va explicam cum se utilizeaza.

Proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere se sustine prin intermediul unei aplicatii informatice, realizata si gestionata de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV). Modul in care se sustine examenul pentru obtinerea permisului auto este reglementat de Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 268/2010.

Astfel, conform actului normativ, pentru categoria B, testul de la proba teoretica contine 26 de intrebari, iar timpul de solutionare este de 30 de minute. Pentru a promova examenul teoretic, trebuie sa raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari.

Continuarea materialului il puteti gasi aici: Avocatnet.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ivan 20 May, 2019 23:26 Buna seara tare mas bucura daca polițistul din sala de proba nu ne-ar mai jigni.vorbeste foarte dur cu noi si uitam aproape tot ce este de rezolvat in legatura cu intrebarile ptr sala.
  • paun petrica 01 Jun, 2018 14:25 cum imi fac o programare online pentru a da sala la examenul auto am cautat peste tot pe google dar , cand da-u sa o confirm nu imi merge e prima oara cand da-u sala si nu stiu cum se face multumesc.