Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înmatriculările în Bulgaria la STOP

ro

29 Sep, 2011 01:00 2126 Marime text

auto.jpgRomânii nu vor mai putea să îşi înmatriculeze maşinile în Bulgaria, dacă au domiciliul în ţara noastră, relatează Antena 3. Parlamentul de la Sofia vrea să adopte o serie de legi, astfel încât să fie imposibilă înmatricularea unui autoturism în Bulgaria dacă proprietarul acestuia are domiciliul într-o altă ţară. Pe lângă asta, se va schimba şi regimul procurilor, pentru că unii notari bulgari au emis procuri chiar dacă ştiau că vehiculul îşi va schimba proprietarul din momentul semnării actului.

Potrivit noilor legi ale bulgarilor, dacă se va achiziţiona un autoturism din Bulgaria şi nu va fi înmatriculat în ţara de domiciliu în 14 zile, el se va radia din circulaţie automat. Deciziile au fost luat de oficialii bulgari deoarece asiguratorii au fost nevoiţi să plătească milioane de Euro pentru accidentele în care sunt implicate maşini înmatriculate în Bulgaria, de români.

În cazul unui eveniment rutier petrecut în străinătate se trimite o cerere la Fondul de Garantare al Asigurărilor din Bulgaria, iar până în prezent, cererile depăşesc 30 de milioane de Euro. Deciziile noi au fost adoptate în cadrul unei conferinţe cu titlul "Asigurările auto în Sud-Estul Europei: soluţii pentru problemele transfrontaliere", la care au participat mai mulţi reprezentanţi din sectoarele de asigurări din România şi Bulgaria.

Sursa: Topgear.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii