Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai nouă maşină din colecţia lui Ion Ţiriac Range Rover Autobiography Ultimate Edition, o maşină pentru oameni "cu posibilităţi"

ro

20 May, 2011 20:32 2640 Marime text

rangerover.jpgColecţia de automobile exclusiviste a fostului tenismen Ion Ţiriac, care controlează Grupul Ţiriac, cu afaceri în industria auto, imobiliare, banking şi aviaţie a fost completată săptămâna aceasta de un nou Range Rover Autobiography Ultimate Edition, automobil realizat într-o ediţie limitată la 500 de unităţi, considerat a fi cel mai luxos Range Rover realizat vreodată.

Spre deosebire de un Range Rover "de serie", ediţia limitată vine cu două scaune independente în spate, separate de o consolă care incorporează măsuţe pentru laptop şi un frigider. Două iPaduri sunt amplasate pe spatele scaunelor din faţă, pentru a completa imaginea exclusivistă a noului model.

Luxul este prezent inclusiv în portbagaj, unde designerii au optat pentru lemn de tec şi inserţii de metal şi piele, pentru a aminti proprietarului de un iaht de lux. De asemenea, pentru interior s-a optat pentru matariale de cea mai înaltă calitate precum piele naturală Oxford şi inserţii de furnir de esenţă nobilă.

Disponibil în două culori,Roussillon Red şi Otago Stone, Autobiography Ultimate Edition vine cu mânere de uşi în culoarea caroseriei, o grilă a radiatorului specială precum şi prize de aer laterale.Cum era de aşteptat, gama motorizărilor este alcătuită din două propulsoare de top - dieselul de 4,4 litri TDV8 sau motorul pe benzină de 5,0 litri V8 supraalimentat. Primul dezvoltă 313 CP şi 700 Nm, suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, în timp ce al doilea dezvoltă 510 CP şi 625 Nm - valori care îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde.

În condiţiile în care un Range Rover Autobiography are un preţ de pornire de 120.000 de euro în cazul versiunii diesel şi 133.000 de euro cu TVA pentru benzină, Ultimate Edition se poate apropia chiar de pragul de 200.000 de euro.

 

Sursa: zf.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jon chena 13 Sep, 2011 21:00 ce lume proasta