Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-şi face omul cu mâna lui…

ro

17 Mar, 2011 00:04 2345 Marime text

car_mechanic.jpgDoar jumătate dintre români îşi repară maşina la service, mai exact 56% dintre posesorii de autoturisme din România, restul preferând fie să rezolve singuri eventualele defecţiuni, fie să apeleze la prieteni sau cunoscuţi mai pricepuţi în domeniu, spune un studiu realizat de portalul Auto.ro împreună cu compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown.

Analiza arată că un procentaj de 42% din cei care ajung totuşi la unservice, solicită revizii, 35% au venit pentru inspecţia tehnica periodică iar 23,5% au solicitat schimbări de consumabile. Doar 21% dintre participanţii la poll au declarat că au mers la un service pentru a-şi repara vehiculul. Dintre şoferii care obişnuiesc să îşi repare maşina la unul din centrele specializate, 60% au declarat că preferă service-urile independente, restul apelând la firme agreate de producatorul automobilului. Totodată, 46% dintre respondenţi au declarat că nu au avut probleme cu maşina în ultimele 12 luni, 25% au raportat defecţiuni mecanice, 13% au semnalat nereguli la instalaţia electrică iar restul probleme de altă natură.
Din studiul celor doua firme a mai reieşit şi faptul că proprietarii de maşini sunt multumiţi de serviciile personalului centrelor de reparaţii şi de calitatea acestora, dar nu şi de preţ si operativitate. În topul satisfacţiei legate de calitatea service-ului efectuat se regăsesc firme ca BMW, Mercedes, Audi, Skoda, Fiat si Volkswagen. În ordinea clasamentului satisfacţiei după preţul serviciilor se află Fiat, BMW, Audi, Skoda, Opel şi Mercedes.

Conform analizei, aproximativ 40% dintre maşini au fost fabricate în perioada 1990-2000, 35% între anii 2000 - 2005, 20% s-au construit dupa anul 2005 şi doar 5% inainte de 1990.

Studiul s-a efectuat prin sondaj online pe un eşantion de 13.751 de soferi, în perioada ianuarie-octombrie 2010.

sursa: www.dailybusiness.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii