Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suferinţa unei familii din Mangalia nu mai are sfârşit Maria are nevoie de implanturi cu celule stem (galerie foto + documente + video)

ro

15 Mar, 2016 00:00 17581 Marime text


Încercările grele şi necazurile par să fie principalele repere din viaţa unei familii din Mangalia. La numai un an după ce şi-au îngropat primul copil, Gabriela şi Nicolae Ion au simţit din nou durerea profundă. A doua fetiţă, Maria, a primit un diagnostic cumplit încă din prima zi: paralizie cerebrală.
 

„Maria s-a născut la un an după ce am îngropat primul meu copil şi din prima zi a primit un diagnostic greu de dus - paralizie cerebrală, centrii nervoşi paralizaţi din cauza lipsei oxigenului în timpul naşterii“, spune Gabriela, mama Mariei.

 
Acum, Maria are 12 ani şi încă foloseşte scutec de unică folosinţă, nu poate mesteca mâncarea, nu poate alerga şi merge doar cu gheata ortopedică.



Familia a mers pe la toţi medicii pentru a încerca să îi ofere Mariei o viaţă cât de cât apropiată de normal. Au ajuns până în China.
 

„Nu poate vorbi. În 2008, am fost de două ori în China, în acest interval a primit zece implanturi cu celule stem, în urma cărora a făcut progrese destul de mari“, a adăugat Gabriela.

 
Costurile au fost însă mari, iar banii strânşi cu greu s-au epuizat repede. Maria are acum nevoie de alte implanturi cu celule stem, iar familia nu mai are cu ce să le mai plătească. Nu vor să renunţe şi vor să îi ofere fetiţei o viaţă mai bună.
 

„Acum încercăm să-i dăm Mariei posibilitatea să spună «MAMA» sau să poată mesteca mâncarea sau să poată alerga sau să poată merge la toaletă, aşa cum ar trebui la vârsta ei, dar asta nu se poate face decât cu alte celule stem introduse în corpul ei, iar asta se poate face cu mulţi bani şi cu multă bunăvoinţă din partea oamenilor care află de noi“, a mai spus mama Mariei.

 
Maria este aşteptată în perioada 1 iulie - 21 august la un spital din Bangkok, Thailanda.
 
Orice donaţie făcută în conturile de mai jos va uşura povara mult prea grea pentru doi părinţi şi îi poate face viitorul mai luminos unei fetiţe nevinovate.
 
Cont bancar deschis la Raiffeisen Bank - filiala Mangalia, titular Andrei Gabriela 
 
EURO - RO58RZBR0000060009161290 
DOLARI - RO21RZBR0000060009501165 
LEI - RO59RZBR0000060014191401
 
Mai multe puteţi afla din filmarea realizată de Litoral TV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii