Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Român de 21 de ani din Babadag, strivit de un zid la Londra Are nevoie de ajutor ca să ajungă în cimitirul de acasă

ro

20 Apr, 2015 13:31 4454 Marime text
 
Tânărul român nu era la furat, nu se droga, nu cerșea. El era la muncă. A murit la numai 21 de ani într-un accident stupid, informează dobrogeanews.ro.

Pe 14 aprilie, pe un șantier din Londra, în Leyton, un zid imens s-a prăbușit peste Marian Nemiț din Babadag și i – a spulberat toate visele. Toate speranțele. Pentru că zidul l-a ucis. Lucra la o firmă ce se ocupa cu demolarea unor imobile vechi.

Marian a venit pe lume zâmbind, fără să știe ce multe întâmplări nefericite va trăi într-o viață atât de scurtă (!) Părinții săi biologici l-au abandonat într-o casă de copii din Babadag iar la vârsta de 7 ani a ajuns în familia Botez, în plasament familial, acolo unde Gabriela Botez era asistent maternal. Adrian Botez mi-a mărturisit că l-a crescut ca pe propriul copil și că a fost chiar mai serios, mai dur, cu reguli clare, tocmai pentru ca Marian să nu apuce pe căi greșite. “A fost un copil bun, asemenea tuturor celorlalți copii. Sigur că a făcut și prostioare dar ce copil nu face ?! Nu ne-a făcut probleme și visa să trăiască altfel. Când a împlinit 18 ani i-a cunoscut pe părinții lui biologici. S-a întors acasă dezamăgit și mai încrezător ca oricând că adevărata familie este aceea în care crești și te dezvolți. Nici acum nu pot să cred că Marian nu mai este . Dumnezeu să-l ocrotească și să-l ierte pentru micile păcate” ne- a spus trist, Adrian Botez, capul familiei care l-a crescut pe Marian timp de aproape 15 ani.

Cel care a dat vestea cea tristă a fost prietenul și colegul său de camera, Neguț Cristian Nicușor, care a postat pe o rețea de socializare:

„Din păcate Marian al nostru nu mai este . Dumnezeu să îl ierte și să aibă grijă de el acolo unde este acum ! Am pornit de jos amandoi cu greu să ne construim un viitor aici, în Uk , a fost un înger care a trecut prin această lume mizerabilă , am trecut cu el prin momente prin care nimeni nu își imaginează . Viata lui grea l-a făcut să fie puțin mai rece dar era un om cu o inimă mare, pe care puțini au cunoscut-o . Vei rămâne in mintea și sufletul meu, Nemit Marian. Ai fost cel mai loial prieten al meu cu care am împărțit mereu și ultima felie de pâine pe care o mai aveam în momentele grele …”

Tânărul roman din Babadag a murit  la 21 de ani la Londra, strivit de un zid. Familia care l-a crescut nu-și permite să plătească costurile necesare repatrierii trupului neînsuflețit. Prietenii sunt prea săraci ca să poată face altceva decât să – l plângă, să–l pomenească și să-i roage pe oamenii cu dare de mana să ajute un suflet (mult prea) tânăr să-și găsească liniștea în cimitirul de acasă.

Pe facebok s-au mobilizat câțiva români, o tânără a postat un anunț umanitar din care rezultă faptul că trupul tânărul român a fost mutat din loc în loc fără să se știe exact cauzele, ora, locul morții. Pe rețeaua de socializare s-au revoltat câțiva români din Marea Britanie, unii s-au scuzat. Și atât. Ori suntem prea săraci, ori nu mai credem în nimic… cert este faptul că până la acest moment nu s-au strâns bani suficienți pentru a-l aduce pe Marian acasă.

Aleny Ionela : „Echipa de intervenție medicală alături de poliția din Leyton au ridicat corpul neinsuflețit și l-au transportat la Royal London Hospital Emergency după care a fost transferat la morga. Cauza decesului și împrejurările încă sunt anchetate de poliție urmând ca, după finalizarea anchetei, Neguţ Cristan, prietenul din copilarie cel mai apropiat dar si colegul de camera a tanarului decedat pe nume Nemiţ Marian, sa fie contactat de politie pentru identificarea acestuia. In urma postarilor de pe grup și a altor informații primite, m-am deplasat la morga spitalului mai sus menționat insoțită de Cristian Neguţ, unde ni s-a comunicat că tânărul decedat nu se mai afla la acea morgă fiind transferat în alt loc. Cert este că tânărul este decedat iar persoanele apropiate lui, în special persoana care l-a crescut, vor avea nevoie de ajutor financiar pentru a putea repatria corpul neînsuflețit în România, țara natală. Fac apel la toți cei care pot să vină în sprijinul acestei persoane, să ajute cu tot ce se poate și cât se poate pentru ca Nemit Marian să poată fi inmormântat creștinește, în pământul țării sale. Conturile in care puteți să donați, sunt următoarele:

MR EUGEN A BELU; SORT: 779504 ACCOUNT: 42047068, Lloyds Bank
Pentru persoanele care vor sa doneze bani o pot face și în conturile mamei – Botez Gabriela deschise la BCR ag. Babadag
Lei – RO54RNCB0904107862320001
Lire – RO43RNCB0904107862320005

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”.

NR. Familia ar trebui să facă foarte repede un memoriu către prefectul Județului, Marin Bădiță pentru că există un fond de rezervă al guvernului din care s-ar putea achita o parte din suma necesară repatrierii trupului neînsuflețit al tânărului din Babadag. Deasemenea, înțeleg că primăria orașului este gata să ajute familia pentru o înmormântare decentă.



Sursa: dobrogeanews.ro
Sursa foto: dobrogeanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • IOAN 04 May, 2015 11:08 CONDOLEANTE FAMILIEI DACA AVETI NEVOIE DE UN SPRIJIN FINANCIAR PT REPATRIERE SI INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. 0765773189