Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Pomacost SA, câștigătorul contractului Sămânță de gazon pentru Primăria Constanța, în valoare de peste 70.000 de lei (documente)

ro

17 Sep, 2014 00:00 5927 Marime text


Primăria Constanța a avut de ales între doi ofertanți în vederea atribuirii contractului de achiziție sămânță de gazon necesară refacerii peluzelor degradate și desfășurării acțiunii edilitare „Flori de mai 2011“. După cum reiese din procesul-verbal încheiat cu ocazia deschiderii ofertelor, cele două firme interesate au fost SC Gazonul SRL și SC Pomacost SA.

În vederea atribuirii contractului amintit, autoritatea contractantă a lansat în luna mai 2011 procedura de cerere de ofertă. Estimat inițial la suma de 77.300 de lei, contractul a fost atribuit firmei Pomacost SA, contra sumei de 73.000 de lei, în condițiile în care SC Gazonul SRL a înaintat o ofertă financiară de 75.000 de lei.
Potrivit Registrului Comerțului, SC Gazonul SRL are sediul în Brașov și un singur asociat, respectiv Gheorghe Dologa. La sfârșitul anului 2013, cifra de afaceri a firmei a fost de 8.263.360 de lei, un profit net de 746.637 de lei și 32 de salariați.

În ceea ce privește firma Pomacost SA, aceasta este binecunoscută în domeniul achizițiilor publice în plan local, având la activ numeroase contracte derulate cu autoritățile publice locale constănțene.
SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, cel care a trecut în nefiinţă săptămâna trecută. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, şi de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. La sfârșitul anului 2013, SC Pomacost SA declarase o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei și 124 de salariați.

Comisia de evaluare a ofertelor a fost condusă de președinte Doina Ghiondea, director adjunct la Direcția Gospodărire Comunală, iar membrii comisiei au fost: George Coman - șef Serviciul Administrare Spații Verzi, Mihaela Dospina - inspector de specialitate la Serviciul Administrare Spații Verzi, Monica Poptile - consilier juridic și Nicoleta Alexandru Popa - referent în cadrul Direcției Tehnic -Achiziții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii