Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociat cu probleme Romprest Servicii Integrate SRL a câştigat un contract de salubrizare la CN APMC (documente)

ro

29 Aug, 2015 00:00 7107 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în aprilie 2013, contractul având ca obiect „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative, speciale şi de deservire generală“. Pentru această achiziţie publică, procedura aplicată a fost „negociere fără publicare a unui anunţ de participare“. S-a urmat calendarul normal al procedurii de atribuire, cu solicitări, clarificări şi termene limită.

Din comisia de evaluare au făcut parte: Florin Chirilă, preşedinte cu drept de vot, şi membrii Sandu Şuhani, Luminiţa Boja, Cristinel Casian, Doru Mocanu, Marina Moldoveanu şi Mariana Şuteu.
S-a transmis invitaţie de participare societăţii Romprest Servicii Integrate SRL. Când a fost deschisă oferta acestei firme, a fost prezent şi reprezentantul ofertantului, în persoana Mihaelei Jeni Taylor. Societatea a adus toate actele cerute de comisia de evaluare şi s-a constatat că propunerea tehnică respecta cerinţele impuse prin documentaţia descriptivă, ca atare, oferta depusă de Romprest Servicii Integrate SRL a fost considerată admisibilă.

În urma acestor proceduri, comisia de evaluare a hotărât să se încheie un act adiţional de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, având ca obiect „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative, speciale şi de deservire generală“, cu SC Romprest Servicii Integrate SRL. Valoarea era de 49.036,50 de lei fără TVA pentru întreaga suprafaţă, de 12.820 mp, iar durata - 1 lună şi jumătate. Preţul oferit de 2,55 de lei/mp/lună (fără TVA) reprezintă acelaşi tarif mediu stabilit pentru anul 2012 (contract nr. 4962/15.02.2012) aferent acestor servicii.
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună. Tot în secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de negociere aferente contractului la care facem referire.

Cine este Romprest Servicii Integrate?

Romprest Servicii Integrate SRL este o firmă cu sediul în Bucureşti sectorul 1, strada Pechea nr. 32-36, etaj 6. Firma a fost înfiinţată în 2009, are un capital social de 6,5 milioane de lei şi a mai prestat servicii similare şi în Portul Constanţa. Asociaţi în societate sunt Compania Romprest Service SA, cu 99,9% din părţile sociale, şi Theodor Constantin Grecu, care este şi director general adjunct, care deţine 0,1% din părţile sociale. Bogdan Spirea Iordache este şi el director general adjunct. Florin Bolchiş este administrator al firmei şi director general. Obiectul de activitate al firmei este axat în principal pe „activităţi generale de curăţenie a clădirilor“.

Conform vrajitorul.eu, firma a avut în anul 2013 o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de lei, un profit net de peste 1,5 milioane de lei şi 1.293 de salariaţi. Compania se află într-o situaţie financiară bună, iar marja profitului net este ridicată, având în vedere industria din care face parte, mai notează sursa citată. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate.

Asociatul „Compania Romprest Service“ are probleme…

În luna mai a acestui an, 15 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în urma percheziţiilor ce au avut loc în Dosarul Romprest, anchetatorii solicitând mandat de arestare în lipsă pe numele directorului companiei, omul de afaceri Florian Walter, care a fost dat în consemn la frontieră.

Florian Walter a fost găsit de Interpol şi s-a spus că urmează să fie extrădat. Tribunalul Prahova a admis cererea formulată de Biroul Naţional Interpol privind extrădarea omului de afaceri, dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară. Prin urmare, patronul companiei de salubrizare Romprest va fi adus în ţară pentru a fi arestat preventiv în dosarul în care este suspectat de procurori că ar fi liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală.

Omul de afaceri, dat în consemn la frontieră pe 6 mai, ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei. Potrivit unor surse judiciare, Walter ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată ar fi fost localizat la Monaco. Potrivit altor surse, el ar fi ajuns în Cuba. Sursele noastre spun că Florian Walter a efectuat şapte zile de arest în Dubai şi se află acum sub control judiciar. Se pare că, pe 13 iulie, omul de afaceri ar fi primit o veste incredibilă din partea autorităţilor din Emiratele Arabe. Departamentul de Imigrare din Dubai tocmai îi eliberase milionarului viza de rezidenţă în Emiratele Arabe Unite. Cu acest act, dobândit într-o zi „cu ghinion“, va fi greu pentru procurorii de la Bucureşti să-l vadă la ochi prea curând pe Florian Walter, căci afaceristul nu va putea fi extrădat în România!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii