Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plante în valoare de peste 160.000 de lei pentru Constanţa şi Mamaia (documente)

ro

01 Sep, 2014 00:00 5354 Marime text
Peste 160.000 de lei au ajuns în urma atribuirii unui contract din 2008 de la Primăria Constanţa în conturile Pomacost SA. Potrivit anunţului de atribuire nr. 18242/22.04.2008, a fost vorba despre un contract de furnizare plante (canna indica) pentru rabate şi parcuri din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.

Deşi în urma invitaţiei de participare nr. 118731, lansată pe SEAP în data de 26.02.2008, au cumpărat documentaţie doi operatori economici, respectiv SC Pomacost SA şi SC Solaria Express SRL Bucureşti, unul singur a înaintat şi o ofertă. Este vorba, aşa cum reiese din procesul-verbal încheiat la şedinţa de deschidere a ofertelor, despre SC Pomacost SA, care s-a prezentat cu o propunere financiară în valoare de 165.640 de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit în urma procedurii de cerere de ofertă, criteriul fiind preţul cel mai scăzut.
Iată şi cine a făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor: Tudoriţa Tolea, preşedinte al comisiei, Gheorghe Coman, Ramona Morcov Manolache, Sorina Oprea şi Aneta Vasii, membri.
În ceea ce priveşte societatea care a câştigat contractul, aceasta este binecunoscută în peisajul achiziţiilor publice locale.
SC Pomacost SA a fost administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi văr bun al primarului Radu Mazăre. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, şi de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
Documentele prezentate astăzi, respectiv procesul-verbal întocmit la şedinţa de deschidere a ofertelor şi raportul procedurii de atribuire, fac parte din seria celor pe care cotidianul ZIUA de Constanţa le-a obţinut după ce a acţionat în instanţă Primăria Municipiului Constanţa, iniţial instituţia refuzând să dea curs adreselor întocmite în baza Legii nr. 544/2001.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii