Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prezent, câteva acţiuni se află sub sechestru Cum a „prins“ Gold Trans Tur SRL un contract cu CN APMC (documente)

ro

26 Aug, 2015 00:00 4670 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în ianuarie 2013, prin licitaţie deschisă, contractul privind „Combustibil lichid tip M sau echivalent“, din surse de finanţare proprii, la o valoare estimată de 572.000 de lei.
 
Doi operatori economici au depus oferte, şi anume: SC Rompetrol Downstream SRL Bucureşti, cu o ofertă de 533.250,64 de lei, şi SC Gold Trans Tur SRL Târgovişte, cu o ofertă de 436.800 de lei, ambele oferte fiind declarate admise.
 
Din comisia de evaluare au făcut parte: Alexandru George Iorov - preşedinte, Maria Mergiu, Paul Ciurea, Ștefan Mărgărit, Doina Teodora Cojocaru, Adrian Liviu Stoean, Aurelian Liţă, Angela Badea, Daniela Diaconu, Dorina Constantin - membri.
 
Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect „combustibil lichid tip M sau echivalent“ a fost cea depusă de ofertantul SC Gold Trans Tur SRL Târgovişte, societate încadrată în categoria IMM, cu o propunere financiară fără TVA de 436.800 de lei, pentru furnizarea a 104.000 de litri de combustibil lichid termic pentru centrale termice.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Despre Gold Trans Tur SRL

Gold Trans Tur SRL Târgovişte are sediul social în municipiul Ploieşti şi a fost înfiinţată în anul 1998, iar activitatea principală constă în „comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 25 august 2015, persoanele împuternicite în firmă sunt Gheorghe Liliac, Daniel Liliac şi Elena Liliac. Firma mamă este Gold Trans Tur SRL, din Săcueni, judeţul Dâmboviţa. Asociaţi sunt Daniel Liliac, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 65,08%, şi Gheorghe Liliac, care mai deţine şi calitatea de administrator al firmei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34,91%. Conform Registrul Comerţului, în acest moment este pus „sechestru părţi sociale/acţiuni din 18.03.2015“. „Descriere: dispune instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra următoarelor părţi sociale deţinute de inculpatul Daniel Liliac: 13 părţi sociale reprezentând 65,08% din capitalul social al societăţii Gold-Trans-Tur SRL, până la concurenţa pagubei de 770.857,26 de lei“, mai arată Registrul Comerţului.
 
Potrivit vrajitorul.eu, Gold Trans Tur SRL a înregistrat, la finele anului 2013, o cifră de afaceri de 1.683.572 de lei, un profit de 17.370 de lei şi trei salariaţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de negociere aferente contractului la care facem referire.

Daniel Liliac, trimis în judecată

În martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a directorului general al CN Romarm SA, Dan Tache, pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, au mai fost trimişi în judecată directorul general al SC Carfil SA Braşov, sucursală a CN Romarm SA, Aurel Velţan, pentru abuz în serviciu şi tentativă la această infracţiune, şi administratorul SC Gold Trans Tur SRL Săcueni, Daniel Liliac, pentru complicitate la abuz în serviciu.
 
Totodată, procurorii Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Silviu Marinescu, şef Serviciu calitate în cadrul SC Carfil SA în perioada iulie 2013 - iulie 2014, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, respectiv tentativă la această infracţiune.
 
În perioada iulie 2013 - iulie 2014, la iniţiativa lui Dan Tache, director general al CN Romarm SA, şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac - administrator al SC Gold Trans Tur SRL, inculpatul Aurel Velţan, în calitate de director general al SC Carfil SA, a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică. De asemenea, Velţan a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte.
 
Potrivit sursei citate, contractele aveau acelaşi obiect, respectiv, igienizarea/curăţarea/ecologizarea unor spaţii, hale de producţie din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie.
 
Respectivele contracte fie nu au fost executate, fie au fost executate necorespunzător, cu consecinţa prejudicierii SC Carfil SA cu suma totală de 770.857,26 de lei, ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL.
 
Acţionând în aceeaşi modalitate, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi pentru favorizarea inculpatului Daniel Liliac, Velţan a încheiat un alt contract, având ca obiect cumpărarea a două mijloace fixe, un strung şi o maşină de filetat, pentru 48.646 de lei, contract perfectat cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică, ştiind că toate ofertele pentru această achiziţie au fost depuse de Daniel Liliac, cel care era adevăratul beneficiar al contractului.
 
Contractul nu a mai fost executat datorită intervenţiei organelor judiciare, după efectuarea percheziţiei la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat.
 
Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii