Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a câștigat Sorena SA un contract cu CN APMC în valoare de peste un milion de lei (documente)

ro

09 Jun, 2015 00:00 3749 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a atribuit, în 2008, prin negociere fără anunț de participare, contractul de „Prestări servicii nave” pentru suma de 1.284.185 de lei. Potrivit procesului-verbal cu numărul 28753 din data de 11 noiembrie 2008, comisia de evaluare a ofertelor și reprezentanții SC Sorena SA au negociat valorile ofertate pentru achiziția serviciilor.
 
Conform aceluiași proces-verbal, din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte Iorov Gheorghe - director general adjunct la acea vreme al CN APMC, Niculae Stancă - director SNTPC, Angela Cojocaru – contabil-șef SNTP, Florin Chirilă - șef Serviciul Tehnic - Reparații, Tanța Muzechearu - şef Serviciul Juridic și contencios, Angela Badea - şef Serviciul Contabilitate, Ion Popescu - șef Secție Exploatare nave, Nicolae Constantin - șef Secție Depoluare și PSI, Ioana Blănuță - Compartiment Tehnic SNTP, Ștefan Tîrșoagă - Compartiment Tehnic SNTP și Ion Buzea - Serviciul Tehnic - Reparații.
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC şi pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.
Potrivit notei justificative a contractului, CN APMC a organizat în anul 2003 o licitație deschisă pentru atribuirea contractului „pretarea serviciilor de reparații nave” la care au participat două societăți, iar câștigătoarea a fost SC Sorena SA Constanța. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani: „La expirarea termenului pentru care a fost încheiat, prezentul contract va fi prelungit pe perioada de câte trei ani în condițiile în care prestatorul își îndeplinește în bune condiții sarcinile prevăzute în contract”. În perioada derulării contractului, prestatorul și-a îndeplinit sarcinile, însă CN APMC a fost cea care nu și-a putut îndeplini obligațiile contractuale, și anume obligația de a asigura prestatorului lucrări de reparații nave, în valoare de 140.000 de euro exclusiv TVA, pe an.
 
Prestatorul ar fi putut percepe penalități, dar datorită relațiilor bune de colaborare între părți, prestatorul nu a făcut apel la acest drept, dar, în situația necontinuării contractului, o va face. CN APMC a considerat absolut necesară achiziționarea serviciilor adiționale: „Atribuirea trebuie făcută obligatoriu contractului inițial, respectiv SC Sorena SA, și, de asemenea, valoarea noului contract nu trebuie să depășească 50% din valoarea contractului inițial. Având în vedere faptul că valoarea contractului inițial este de 140.000 de euro/an fără TVA, iar durata aceluiași contract este de cinci ani, propunem ca noul contract să se încheie pe suma de 350.000 de euro fără TVA (140.000 de euro/an x 5 ani x 50%), iar durata contractului să nu depășească 2,5 ani”.

Despre Sorena SA

Potrivit datelor disponibile în data de 8 iunie 2015 pe Registrul Comerţului, în firma Sorena SA acţionari persoane fizice sunt Nastasia Tașula, Gheorghe Nicolau, Hristu Gache și asociaţi listă - PPM. Administratorii firmei sunt Raluca Mocanu, Cristian Lucian Bordei şi Gheorghe Nicolau. În ceea ce priveşte domeniul de activitate al Sorena SA, acesta constă în repararea şi întreţinerea navelor şi a bărcilor. Societatea are sediul în incinta Port și a fost înființată în anul 1991.
Conform Vrajitorul.eu, Sorena SA a înregistrat, la finalul anului 2013, o cifră de afaceri de 3.609.506 lei, un profit de 264.428 de lei și 55 de salariați.
 
Sorena SA a mai câștigat și în acest an un contract cu CN APMC de reparații nave, în valoare de 505.714,04 euro (2.245.471,48 de lei).
 
CN APMC a atribuit, în anul 2013, contractul privind „prestări servicii reparaţii nave” firmei Sorena SA, cu o valoare de 764.995.71 de lei fără TVA.
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, procesul-verbal şi raportul de procedură aferente contractului „prestări servicii nave”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii