Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract atribuit de ABADL la jumătate din valoarea estimată (documente)

ro

27 Nov, 2014 00:00 6299 Marime text
La începutul acestui an, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a atribuit un contract pentru servicii de elaborare documentație de proiectare, expertiză tehnică și proiectare faza SF la investiția „Punerea în siguranță a stăvilarului Cernavodă, județul Constanța“. Contractul, finanțat din bugetul de stat, a fost atribuit în urma procedurii de cerere de ofertă. Așa cum reiese din procesul-verbal de deschidere a ofertelor, autoritatea contractantă, în speță Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, a primit patru oferte.

Patru ofertanți, trei rămași în cursă

Agenții economici care au râvnit la acest contract, estimat inițial la suma de 161.290 de lei, au fost Hydro Environment Consulting SRL, care a avansat o ofertă financiară de 88.900 de lei, Cinnamon Project SRL, cu o ofertă financiară de 99.924 de lei, ISPH Project Development SA, a cărei ofertă a fost de 118.800 de lei și STSDA SRL, a cărei ofertă financiară a fost de 120.000 de lei. Dintre cele patru, trei au fost declarate admise, cea a ISPH Project Development SA fiind calificată ca neconformă și, în final, respinsă. Potrivit raportului procedurii încheiat la data de 13 decembrie 2013, în urma analizei documentelor din ofertă și a clarificărilor, comisia de evaluare a constatat că ofertantul, în speță ISPH Project Development SA, nu a transmis în termen clarificările solicitate, neîndeplinind astfel cerințele privind personalul. În acest context, oferta sa a fost considerată neconformă și a fost respinsă.
Comisia de evaluare, formată din Stelică Hagi - președinte, Marian Dumitrașcu, Mircea Mihai, Adela Mihalcea, Mirella Oancea, Chirața Tararache și Titel Gagiu - membri și Rodica Tistea și Andrei Cotoban - membri de rezervă, au hotărât că ofertantul câștigător este Hydro Environment Consulting SRL, cu care urma a se încheia contractul de Servicii de elaborare documentație de proiectare, expertiză tehnică și proiectare faza SF la investiția „Punerea în siguranță a stăvilarului Cernavodă, județul Constanța“, la o valoare de 88.900 de lei, fără TVA.

Câștigătorul - „evoluție lipsită de riscuri în perioada următoare“

Potrivit Registrului Comerțului, firma câștigătoare are sediul în București și doi asociați persoane fizice, respectiv Anca Șelărescu, ea fiind și administratorul afacerii, și Dan Stematiu. La sfârșitul anului 2013, societatea a declarat o cifră de afaceri de 790.375 de lei, un profit net de 124.623 de lei și şapte salariați.
În urma evaluării indicatorilor financiari pe www.vrajitorul.eu, firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate, evoluția cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte și firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare și are perspective solide de dezvoltare. În ceea ce privește gradul total de îndatorare, nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Potrivit acelorași date disponibile pe www.vrajitorul.eu, firma are capitaluri proprii foarte reduse și acest aspect poate afecta menținerea echilibrului financiar.
În ansamblu însă, în urma evaluării generale a indicatorilor financiari, a reieșit că societatea „se află într-o situație financiară bună. Indicatorii de profitabilitate, precum și soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluție lipsită de riscuri în perioada următoare. În următoarele 6 - 12 luni, firma nu va întâmpina dificultăți în achitarea obligațiilor de plată față de partenerii de afaceri“, se precizează pe www.vrajitorul.eu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii